"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye şehitlerini uğurluyor

31 Temmuz 2015, Cuma 16:47
Adana'da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit edilen polis memuru İsa İpek, Ceyhan'da toprağa verildi.

Adana Valiliği önündeki törenin ardından İpek'in cenazesi Adana Büyükşehir Belediyesinin cenaze aracıyla Ceyhan ilçesinin Başören Mahallesi'ndeki camiye getirildi. Burada cuma namazının ardından İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sırasında fenalık geçiren bir kişiye sağlık ekiplerince ambulansta müdahale edildi.

Okunan duaların ardından omuzlara alınan İpek'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, mahalle mezarlığına götürüldü. 

İpek'in naaşı toprağa verildiği sırada polis tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Törene şehidin eşi Pınar, 5 yaşındaki kızı Göksu, 2 aylık kızı Asya, aile yakınları ve AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan şehit polis memuru Serdar Kazar'ın cenazesine katıldıktan sonra Ceyhan'a gelen Vali Mustafa Büyük ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, mezarlıkta şehidin babası Mümin İpek'e başsağlığı dileğinde bulundu.

MALATYA

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın, yol emniyeti alan askerlere yönelik saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin cenazesi, memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci, CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'dan hava yoluyla Malatya'ya getirilen Tanrıverdi'nin naaşı, helallik alınmak üzere cenaze aracıyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada şehidin annesi Gaffure, babası Hasan ve abisi Cengiz Tanrıverdi ile kız kardeşleri sinir krizi geçirdi. 

Anne Gaffure ve abi Cengiz, cenazeye sarılarak ağladı. Helallik alınmasının ve dua edilmesinin ardından, şehit Tanrıverdi'nin cenazesi, askeri araçla Malatya Şehir Mezarlığına getirildi.

Şehit Tanrıverdi'nin üniformasını giyen abisi, kız kardeşleriyle anne ve babasının sağlık durumları burada bekletilen 112 Acil Servis ekibi tarafından zaman zaman kontrol edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehidin annesinin yanına giderek başsağlığı ve sabır diledi. Şehidin annesi Gaffure Tanrıverdi, Bakan Güllüce'ye, "Ben oğlumu şehit verdim, vatan sağ olsun ama böyle olmamalı. Durdurun artık yeter" diye konuştu.

Yıkılmayacağını belirten anne Tanrıverdi, "Olsa bir daha vatana vereceğim. Benim oğlum ölmedi, vatana verdim" dedi.

Şehidin cenazesi, cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla Şehir Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde defnedildi.  

Kara Kuvvetleri 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlara, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda, Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ve Piyade Er Ömer Kaan Kandemir şehit edilmişti.

ŞIRNAK

Şırnak Akçay’daki izinden dönen askerleri birliğe götürürken teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 3 askerden birisi olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Namaz için camiye gelen Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel önce şehit ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin naaşı, namazın kılınacağı Kocatepe Cami’ne getirildiği sırada ailesi ve namaz için bekleyen vatandaşlar gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından şehit için saf tutuldu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın ardından ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı’ atıldı. 

Şehit cenazesinini top arabasına konulmasının ardından son selamlama yapıldı. Selamlama sırasından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel şehidin babası Haşim Yıldırım’ın elini tuttu. Tören sırasından şehidin yakınları tabuta dokunmak istedi. Törenin ardından şehidin annesi uzun süre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun omuzlarına vurarak konuştuğu görüldü.

Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Ankara’nın Bala ilçesine gönderildi.

AA

Etiketler: şehit
Okunma Sayısı: 3069
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı