"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

09 Şubat 2017, Perşembe 15:29
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Uslu ve Kılıç toprağa verildi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Mahmut Uslu, devlet protokolünün katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.

Şehit uzman çavuş için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde askeri tören düzenlendi. 

Ailenin cami avlusunda taziyeleri kabul ettiği törene, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile garnizonda görevli askerler, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazının ardından 27 yaşındaki şehit Uslu için cenaze namazı kılındı. Namazın sonrasında şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda top arabasına alındı. Top arabası, arkasındaki kortej eşliğinde cami avlusundan ayrıldı. Top arabasının arkasından yürüyenlerin arasındaki şehidin annesi Mürşide Uslu yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kortejde Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli yan yana yer aldı.

Daha sonra askerler tarafından top arabasından cenaze aracına alınan şehidin naaşı, Karşıyaka Mezarlığındaki şehitler bölümünde defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Uslu'nun polis olan babasının da 20 sene önce şehit olduğu öğrenildi.

Adana şehidini uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kılıç, memleketi Adana'da ebediyete uğurlandı.

Şehit Kılıç'ın naaşı, merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kılıç'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

AA

Okunma Sayısı: 1322
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı