"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye sıkıntılı, İsrail memnun

07 Haziran 2017, Çarşamba 00:03
Katar’da son yaşanan gelişmelerin ardından ülkeler pozisyon arayışına girdi.

Gazete Duvar yazarı Fehim Taştekin’in analizine göre Türkiye için sıkıntılı bir durum ortaya çıktı. İsrail ise yaşananları bir fırsat olarak değerlendirdi. Fehim Taştekin, “IŞİD ve El Kaide’yi güçlendirdiği” iddiasıyla yedi Müslüman ülkenin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararıyla başlayan “kriz” ile ilgili olarak “Mezhebi hatlar üzerinden İslâm dünyasını patlatmaya dönük Amerikan stratejisi, İran’a gelmeden ‘Sünni’ cepheyi patlatmış gözüküyor” dedi. “Suud’un sözde İslam NATO’suna gönülsüz de olsa ‘evet’ demiş birçok ülke şimdi geri basmak için ayağına yer arıyor” görüşünü dile getiren Taştekin, “Bu konuda durumu hayli zor olan bir ülke var: Hem İran’a karşı tiratlarıyla Suudi Kralı’nın gönlünü hoş tutmaya çalışan hem de Katar’da üs kuran Türkiye” diye yazdı. Fehim Taştekin’in “Ah Katar vah Katar!” başlığıyla yayımlanan (6 Haziran 2017) yazısı şöyle: ABD’nin tutumu krizin gidişatını tayin etmede önemli. Belli ki Suudi Kralı Selman, Trump’tan cesaret alıyor. Trump, İran’ı kuşatmaya odaklı bölgesel politikalarını Suudi Arabistan ve BAE ile yürütürken Katar’ı bir adım geriye itti.

***

İsrail büyük bir fırsat olarak gördü

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin, kendilerine “Arap ülkeleriyle radikal İslami teröre karşı iş birliği yapmak için büyük fırsat sunduğunu” söyledi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, parlamentoda konuşan Liberman, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi İsrail için “büyük bir fırsat” olarak niteledi. Liberman, “Radikal İslami terör korkusuyla Katar’la ilişkilerini kesen ülkeler, İsrail’e, Arap ülkeleriyle radikal İslami teröre karşı iş birliği yapmak için büyük fırsat sunuyor. Arap ülkeleri bile bu bölgedeki riskin İsrail değil, terörizm olduğunu anladı. Bu durum iş birliği için fırsat” ifadelerini kullandı. İsrail’in, Katar’la ilişkilerini kesen Arap ülkeleriyle iş birliğine açık olduğunu dile getiren Liberman, “Şimdi top onların (Arap ülkelerinin) sahasında” dedi.

Etiketler: katar, türkiye, israil
Okunma Sayısı: 4606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    7.6.2017 10:28:21

    İşimiz zor gözüküyor Allah idarecilerimize basiret versin....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı