"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye tüm AB ülkelerine vizeyi kaldırıyor

03 Mayıs 2016, Salı 14:24
Türklere vizesiz Avrupa yolunun açılması durumunda uygulamaya girecek düzenlemeye göre, bütün AB vatandaşları da Türkiye’ye vizesiz seyahat edebilecek.

Resmi gazetede yayınlanan bu düzenleme aynı zamanda AB’nin Türklere vizesiz Avrupa yolunun açılması için yerine getirilmesini istediği 72 kriterden biriydi.

Mevcut uygulamaya göre, Güney Kıbrıs, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Hollanda, Polonya, İspanya, İngiltere ve İrlanda vatandaşları Türkiye’ye vize alarak girebiliyor.

Eğer Türklere vizesiz Avrupa yolu açılırsa bu ülke vatandaşlarının de Türkiye’ye girerken vize almasına gerek kalmayacak. Ancak İngiltere ve İrlanda Schengen bölgesinde olmadığından Türkler bu iki ülkeye vize alarak gitmeye devam edecek.

'Rum Cuhmuriyeti'nin tanıma anlamına gelmiyor'

Bu kararla Türkiye Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti vatandaşlarına da vizeleri kaldırmış oldu.

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili bu adımın Türkiye'nin Rum Cumhuriyeti'ni tanıdığı anlamına gelmeyeceğini vurguladı. 

Vizesiz Avrupa için Türkiye'nin yerine getirmesi gereken 72 kriterin gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin AB raporu 4 Mayıs Çarşamba günü yayınlanacak. Türkiye'ye göre kriterler yerine getirildi. Eğer AB de raporunda bu fikirde olduğunu ifade ederse, önce Avrupa Parlamentosu sonra da Avrupa Konseyi sürece onay verecek. Bu aşamalarda da sorun çıkmazsa, Haziran ayından itibaren Türk vatandaşlarının Avrupa’ya vizesiz seyahati başlamış olacak. 

Etiketler: ab, vize serbestisi
Okunma Sayısı: 1594
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı