"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, yalnızlığa sürükleniyor

20 Nisan 2017, Perşembe
Siyaset Bilimci Cengiz Aktar, “Türkiye çok yalnız bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Siyaset Bilimci Cengiz Aktar, referandum sonucunu değerlendirirken, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin kopması ile ilgili olarak, “Türkiye çok yalnız bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Ortadoğu’da bir yeri yok. Kendisine ne kadar alan açılırsa, ancak o kadar alanda var olabiliyor. Bunun en mükemmel örneğini Suriye’de gördük: Bir yere kadar müsaade ediliyor, oraya kadar gidiyor ve orada duruyor” dedi. DW Türkçe’nin haberine göre, Aktar, “Referandum sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Ben ‘evet’ çıkmasını bekliyordum. Çünkü iktidar, iktidarda kalabilmek için her şeyi yapmaya hazırdı ve de yaptı. Dolayısıyla, açıkçası ve maalesef benim için bir sürpriz olmadı” diye konuştu.

TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ NE OLUR?

Aktar, “AB –Türkiye ilişkilerinin kopması halinde, Türkiye nasıl bir siyasî çerçeveye oturur? Neye, nasıl yönelir?” şeklindeki bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Türkiye çok yalnız bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Ortadoğu’da bir yeri yok. Kendisine ne kadar alan açılırsa ancak o kadar alanda var olabiliyor. Bunun en mükemmel örneğini Suriye’de gördük: Bir yere kadar müsaade ediliyor oraya kadar gidiyor ve orada duruyor. Bu Şanghay İşbirliği Teşkilâtı gibi tamamen İslam’ı Orta Asya’dan silmek üzere veya orda yaşatmamak üzere kurulmuş bir organizasyonda yeri haliyle olamaz. Rusya ile olan ilişkiler de tamamen taktik ilişkilerdir. 200 yıldır hatta belki Büyük Petro’dan bu yana 300 yıldır bu iki coğrafya asla bir araya gelemez. Dış politika anlamında ortak bir faaliyette bulunamaz. Yani tekerleği tekrardan icat etmenin bir manası yok. Geriye kalıyor stratejik ilişkiler. Yani Batı ile olan ilişkiler. Onların ne halde olduğunu az önce belirttim. Yani Türkiye bir vakitler ‘Saray çevresinden’ işittiğimiz ‘değerli yalnızlık’tan  ‘değersiz yalnızlığa’ koşar adım ilerleyen bir ülke görüntüsü veriyor.”

 

Etiketler: türkiye
Okunma Sayısı: 2922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı