"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'ye flaş çağrı: Sınırı açın

09 Şubat 2016, Salı 13:44
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği sığınmacı kriziyle ilgili Türkiye'ye "sınırı açın" çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler, Suriye’nin Halep kenti yakınlarında Rus ve Esad güçlerinin artan bombardımanın etkisiyle sınıra dayanan mülteciler için Türkiye’ye çağrıda bulundu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye'den, uluslararası yükümlülükler kapsamında sınırı açmasını istedi.

UNHCR sözcüsü William Spindler, Türkiye'nin hali hazırda Suriyeli mültecilere yardım etmekte olduğunu ifade ederek, "Türkiye zor durumdakiler ve yaralıların ülkeye girmesine izin verdi. Ancak sınırı geçmesine izin verilmeyen çok sayıda insan var. Türkiye'ye, daha önce de yaptıkları gibi, tehlikeden kaçan, uluslararası korumaya muhtaç Suriyeli sivillere sınırlarını açması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Spindler, "Türkiye'nin büyük bir yük sırtlandığını biliyoruz. Uluslararası topluma Türkiye'nin yükünü hafifletme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

DAVUTOĞLU: 70 BİN SURİYELİ GELEBİLİR

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halep'te bomba atanların tarih önünde hesap vereceklerini belirterek, “Sınırlarımıza dayanan 70 bin Suriyelinin ülkemize gelme ihtimali var” demişti.

HALEP'TE NE OLDU?

Rus bombardımanı desteğinde yapılan Halep saldırısı sonrası hafta sonundan bu yana yeni bir göç dalgası başladı. 15 bin kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı biliniyor. Sınırın hemen dışında ise 25 bin ile 30 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Suriyeliler Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısına kurulan çadırkentlere yerleştirildi.

Haber Merkezi

Etiketler: bm, suriye, sınır
Okunma Sayısı: 1034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı