"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'ye Kobani övgüsü

21 Ekim 2014, Salı 14:02
İngiltere Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye'nin, Kobani'deki çatışmalardan kaçan 160 binden fazla Suriyeliye evsahipliği yapma cömertliğini takdir ediyoruz"

İngiltere, Türkiye'nin Kobani'deki çatışmalardan kaçan on binlerce Suriyeliye sınırlarını açmasını takdirle karşıladığını bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kobani'deki gelişmelerle İngiliz hükümetinin tavrına ve politikalarına yönelik sorularA yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye'nin, Kobani'deki çatışmalardan kaçan 160 binden fazla Suriyeliye evsahipliği yapma cömertliğini takdir ettiklerini" bildirdi.

İngiltere'nin Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere ilişkin ne yaptığı konusunda ise şunlar ifade edildi:

"Kobani'den gelen insani durumla ilgili raporlar oldukça endişe verici. Buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Uluslararası Kalkınma Bakanlığı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin acil ihtiyaçlarını, ilgili yetkililer ve ortaklarla çalışarak muhtaç durumda olan ailelere şilte, barınak ve yiyecek dışı malzemeler sağlayarak karşılamaktadır. Daha fazla yardıma ihtiyaç olursa buna olumlu karşılık vermeye hazırız."

Kobani'de son birkaç gündür bu kenti savunan güçlerin, koalisyonun hava saldırılarının da desteğiyle IŞİD'e karşı başarılı olduklarına dikkati çeken İngiltere Dışişleri Bakanlığı, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün tarafından yürütülen hava operasyonunu güçlü şekilde desteklediklerini kaydetti. 

İngiltere ayrıca Suriye'deki ılımlı muhalefete teknik destek ve öldürücü olmayan askeri malzeme sağladığını anımsattı. 

Okunma Sayısı: 865
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı