"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’ye yardım Almanya’nın yararına

22 Ağustos 2018, Çarşamba
Alman gazetelerinde Berlin’deki Türkiye’ye yardım tartışmaları öne çıkıyor. Stuttgarter ZeItung’da yer alan yorumda Türkiye’yi kaderine terk etmenin Almanya’nın çıkarına olmayacağı vurgulandı.

Alman gazetelerinde Berlin’deki Türkiye’ye yardım tartışmaları öne çıkıyor. Stuttgarter Zeitung’da yer alan yorumda Türkiye’yi kaderine terk etmenin Almanya’nın çıkarına olmayacağı belirtiliyor. Frankfurter Rundschau gazetesi, Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Andrea Nahles’in krizdeki Türkiye’ye yardım etmek zorunda kalınabileceği şeklindeki açıklamasına gösterilen tepkileri yorumluyor: “Aslında ikisi de aynı şeyi söyledi. Sosyal Demokrat Parti lideri Nahles, Türkiye’ye yardım etmek zorunda kalınabileceği uyarısında bulundu. Sözlerinden dolayı herkes onu eleştirdi. Başbakan Merkel’in tepkisi de olumsuzdu. Merkel, Türkiye’ye yardımı düşünmeye ‘şimdilik’ gerek olmadığını söyledi. İkisinin söyledikleri de aynı kapıya çıkıyor. Nahles, Erdoğan ile siyasi anlaşmazlıktan bağımsız olarak karmaşık ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler nedeniyle yardımların düşünülmesini gerektiren günün gelebileceğini ifade etti. Merkel ya Türkiye’nin durumunun kötü olmadığı izlenimi uyandırarak piyasaları rahatlatmaya çalışıyor ya da otokrat lidere kırmızı kart göstermenin yarının gerçeğiyle bugünden uğraşmaktan daha popüler olduğunu düşünüyor.”

Stratejik çıkarlar gözden uzak tutulmamalı 

Stuttgarter Zeitung (StZ) gazetesi, Türkiye’ye zorunlu olarak mali yardımda bulunma ihtimalini konu alan yorumunda şu görüşleri dile getiriyor: “Erdoğan’ın siyasi bakımdan uzaklaşmasının önlenmesini gerektiren birçok neden bulunuyor. Euro krizinin tecrübeleri, Katar Emirliği gibi Türkiye’ye mali yardım önermenin doğru olmayacağını gösterdi. Ayrıca Erdoğan’a destek vermek de doğru olmaz. Erdoğan ödemeye hazır olup olmadığı bilinmeyen bedeli üstlenmek zorundadır. Stratejik çıkarlar da gözden uzak tutulmamalıdır. Türkiye’yi Erdoğan yüzünden kaderine terk etmek Almanya’nın çıkarlarına uymaz.”

Etiketler: türkiye, almanya
Okunma Sayısı: 930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı