"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’yi oksijensiz bıraktılar

25 Mart 2019, Pazartesi 17:43
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Maalesef, demokrasimizin oksijeni, bitmiştir. TBMM’de grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olan Meral Akşener’i hapis ile tehdit ediyorlar” dedi.

Demokrasiye sahip çıkacaklarını belirtirken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Demokrasimizin oksijeni, bitmiştir” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Mersin’de eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında gerçekleştirilen mitinge katıldı. Ellerinde demokrasinin son bir değerinin kaldığını belirten Uysal, şöyle konuştu; “Sandığa sahip çıkacağız. Sandığın önce içini dolduracağız, sonra sahip çıkacağız. Sadece Mersin’in değil Türk demokrasisinin yükünü almak için mücadele veriyoruz. Bundan 3 hafta önce geldik, o günden bugüne başta değerli başkanımız Burhanettin Kocamaz, hakikaten siyaset tarihimize geçecek bir fedakârlığı, adanmışlığı, kendinden geçmişliği yaptı. Kendisiyle beraber Ayfer Yılmaz da burada bir sorumluluk alarak bu bayrağı taşıyor.” İktidar sahipleri vatandaşlarımızın durumunun konuşulmamasını istemiyor. Maalesef bu ülkeyi bölüp parçalayan inançlara sahip, cumhuriyetimizin değerlerini siyasi alanda bir kavga unsuru yapmak isteyenler var. Maalesef, demokrasimizin oksijeni, bitmiştir. TBMM’de grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olan Meral Akşener’i hapis ile tehdit ediyorlar. Vatandaşın durumuna yerinden bakmıyorlar. Vatandaşın durumunu anlamıyorlar. Çünkü ülkenin durumunu A Haber’den izliyorlar.”

‘Devleti ele geçirdi, demokrasiye ihtiyacı kalmadı’

“Vatandaşı, ‘bu meydana gelirseniz fotoğrafınız çekilir’ diyerek tehdit ediyorlar. Gelin beraber bir fotoğraf çekilelim. Nimetler cebe, külfetler vatandaşa. Yok öyle dava! Bunlar, ‘Devleti ele geçireceğiz’ diye yollara çıktıkları suç ortaklarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni uçurumun dibine sürüklediler. Ülkemize yeniden oksijen sağlayacak bu bereketli topraklardır.” “Şimdi çıkmış Mansur Yavaş’a ‘Ankara’yı kaybetsem de seni görevden alacağım’ diyor. ‘Devleti ele geçirdik, demokrasiye ihtiyacı yok. Şimdi ülkeyi biraz daha içine kapalı yönetelim’ diyorlar. Şimdi elimizde bir şans var. Sandık, sandık! Sadece Mersin’in değil, Türk demokrasisinin de yükünü almak için çalışıyoruz.” 

Belediyeler borç batağında

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 31 Mart günü yeni seçilecek belediye başkanlarını nasıl bir borç yükü beklediğine dikkat çekti. Belediyelerin borçluluk durumu hakkında yazılı bir açıklama yapan Gültekin Uysal, özellikle yaz aylarında nüfusu 10 kata kadar artan belediyelere yönelik özel düzenlemelerin de yapılması konusunda önerilerde bulunan Uysal, şunları ifade etti; Türkiye nüfusunun yüzde 93’ü belediyelerde, yüzde 7’si ise köylerde yaşadığını bildiren Uysal, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, nüfusun yüzde 93’lük kesiminin kimler tarafından yönetileceğinin seçimi yapılacak. Bilindiği gibi belediyeler; imar, su ve kanalizasyon, ulaşım, çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık, zabıta, itfaiye, acil yardım, ambulans, evlendirme, defin ve mezarlıklar, ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar, kültür ve sanat, spor, sosyal hizmet ve yardım gibi geniş bir yelpazede pek çok hizmeti kendisi yapar veya yaptırır. Türkiye yerel seçime hazırlanırken, belediyelerin borç yükü ürkütücü boyutlara ulaştı. Hazine’ye 12,4 milyar lira borcu olan yerel yönetimlerin, 2017 yılı sonu itibarıyla SGK ’ya da 8,7 milyar lira prim borcu bulunuyor. 31 Mart günü yeni seçilecek belediye başkanları işte bu borç yükleri ile göreve başlayacaklar” dedi.

Ankara – Fatih Karagöz 

 

Okunma Sayısı: 1024
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı