"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye YPG'yi vurmasın diye koalisyon uçakları sınırda uçuyor

28 Nisan 2017, Cuma 17:46
​ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Türkiye'nin YPG'ye hava harekatı yapmaması için Türkiye-Suriye sınırında uçuş yaptığı iddia ediliyor. Sputnik'e konuşan PYD yöneticisi Ewwas Eli, koalisyon uçaklarının dün gece boyunca Kobani-Tel Abyad sınırında uçuş yaptığını belirtti.

Sputnik'in haberine göre YPG kaynaklarından edinilen bilgilere göre koalisyon uçakları 2 gündür Tel Abyad, Kobani, Kamışlı ve Derik bölgesinden alçak uçuşlar yaparak Türkiye'nin yeniden olası bir hava harekatı yapmasını istemiyor.

Uçuşların aynı zamanda keşif ve gözetleme için de yapıldığı belirtiliyor. 

PYD: BİZ BU UÇUŞLARIN RESMİ OLARAK YAPILMASINI İSİTYORUZ

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan terör örgütü PYD'nin Yöneticisi Ewwas Eli, koalisyon uçaklarının sınırda uçtuğunu doğrulayarak, şöyle aktardı:

"Koalisyon uçakları dün gece Kobani ve Tel Abyad üzerinde uçuşlar yapıyordu. Sınır üzerinde gelip gidiyorlardı. Uçaklar Kobani'den Fırat suyuna kadar gidip geliyordu. Koalisyon uçakları Suriye'nin kuzeyini korumak için uçuşlar yapıyordu ancak koalisyondan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Biz bunun resmi bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Koalisyon resmi bir şekilde desin ki 'Biz Suriye'nin kuzeyini koruma altına aldık.' Koalisyonun kendi askeri de var Suriye'nin kuzeyinde. Uçuşları hem kendisi hemde bizler için savunma amaçlı. Bize göre Suriye'nin kuzeyine ve YPG'ye yönelik bir saldırı olmaması için koalisyon uçakları uçuş yaptı. Koalisyon uçaklarının uçması ile aslanın olduğu yerde tavşan saldırı yapamaz."

'SINIR BOYUNCA UÇUŞA YASAK BÖLGE İSTİYORUZ'

Tel Abyad sınırında YPG ile TSK arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Suriye'nin kuzeyi ve sınır boyunca güvenli bölge istedikleri çağrısında bulunan Eli, "Biz sınır boyunca uçuşa yasak bölge istiyoruz. Hiç kimsenin uçakları uçmasın. Halkımız bunu istiyor. Fakat uçuşa yasak bölge için şimdiye kadar herhangi bir gelişme olmadı." dedi. 

Eli, Kobani-Tel Abyad sınırında bugün herhangi bir çatışmanın yaşanmadığını durumun sakin olduğunu da sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 2255
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cumhur

    28.4.2017 22:20:53

    Acaba koalisyon uçakları nereden kalkıyor?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı