"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜRKSAT Erdoğan'ın talimatıyla TL'ye dönüyor

13 Eylül 2018, Perşembe 14:02
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından TÜRKSAT'a yapılan 'TL'ye dön' çağrısının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla olumlu sonuçlandığı belirtildi.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yapılan uzun zamandır dile getirilen 'TÜRKSAT televizyon kanallarından dolar üzerinden para almasın, anlaşmaları Türk Lirası üzerinden yapsın' önerisinin sonuç verdiği bildirildi.

Haber7 internet sitesindeyer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan başkanlık divanı toplantısında 'TÜRKSAT TL'ye dönmeli' dedi.

"AVM'ler kiralamaları Türk Lirası üzerinden yapsın" diyerek bu konuda kararname çıkartan Erdoğan, başkanlık divanı üyelerine 'TÜRKSAT da Türk Lirası'na dönsün" talimatını verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, "Son dönemde doların artmasıyla birlikte ulusal ve yerel televizyon kanallarının maliyetleri de yükseldi. Bu maliyetlerin en önemlisi uydu maliyetleridir. Doların artmasıyla birlikte uydu ücreti ödemeleri neredeyse iki katı arttı. TÜRKSAT yönetimi bizlere yardımcı olmak için doları belirli bir noktada tutuyor. Ödemeleri güncel dolar kuru üzerinden yapmıyor. Ancak her ay zam geliyor. Reklam zaten azaldı. Böyle bir ortamda yerel televizyonlar ayakta kalamaz. Anadolu medyasının ayakta kalması demek mili iradenin, demokrasinin ayakta kalması demektir. Milletin ayakta kalması demektir. Bu noktada konuya el atan, TÜRKSAT'a TL'ye dön talimatı veren Cumhurbaşkanımıza üyemiz bulunan 328 yerel medya kuruluşu adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Etiketler: TÜRKSAT, TL, Erdoğan
Okunma Sayısı: 1463
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı