"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜSİAD Başkanı Symes'tan 'özgür basın' vurgusu

27 Kasım 2015, Cuma 14:29
TÜSİAD Başkanı, düzenlenen bir konferansta hükümetin yeni programını beğendiklerini söyledi ve özgür basının önemine vurgu yaptı.

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ÇASİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nin ikinci gün toplantısı bugün yapıldı. Kolin Hotel’de gerçekleşen toplantıya Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve işadamları katıldı. Programı açılış konuşmalarıyla başladı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, ülke gündeminin çok yoğun, hareketli ve hararetli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biz bu gündem içinde TÜSİAD olarak ülkemizin daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir sosyal yapıya kavuşması için yaptığımız çalışmalarımızı ve önerilerimizi sürekli bıkmadan, usanmadan paylaşıyor ve takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bu hafta hükümet ve ardından da hükümet programı açıklandı. Önümüzdeki dört yılın sonunda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz için düşünmenin zamanı. Biz ne diyoruz, demokratik standartlar ve özgürlükler açısından, kapsayıcı büyüme ve iklim ortamı açısından kalkınmanın başlıkları açısından beklentilerimizi seçimlerden önce ve seçimden sonra hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Bunları açıkçası programda yazılmış olarak görmekten de TÜSİAD olarak son derece mutluyuz."

ÖZGÜR BASININ ÖNEMİ

Basın özgürlüğü konusuna da değinen Symes, "Özgür basın olmadan demokratik standarttan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Özgürlükler ve demokrasiler alanında ilerleyeceğimiz önemli bir yol var. Ama program bunu da içeriyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda değerli aksiyonları birlikte göreceğimizi bekliyoruz. Şimdi hiç vakit kaybetmeden tüm tarafların etkili bir işbirliği içinde doğru önceliklendirme yaparak reform bekleyen tüm alanlarda vakit kaybetmeden başarılı bir ülke olarak başarıyı daha çok tercih edecek çalışma dönemine ihtiyacımız var. Dolayısıyla demek ki artık konuşma değil, yazma değil aksiyon dönemi önümüzde. Hep birlikte hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek Türkiye’ye en kısa zamanda ulaşmak için biz iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak bölgelerimizin, sektörlerimizin ülkemizin gelişimi için her fırsatta hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz" diye konuştu.

HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİ SIRALADI

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da yeni hükümetten beklentilerini açıladı. Bir sivil toplumu ve düşünce kuruluşu hassasiyetiyle yeni hükümetten beklentilerini detaylı bir şekilde ele aldıklarını anlatan Kadooğlu, "Bu beklentilerimizi üç ana başlık altında sizlerle paylaşmak istiyorum. Birincisi demokrasi ve karar alma süreçlerine katılım. Yeni Anayasa’nın yapılması. Çözüm sürecinin devamı, düzenleyici ve denetleyici kurumlardaki reformlar, yerel yönetim reformları. İkinci başlığımız girişimcilik ve rekabet. KOBİ merkezli politikalar, eğitim reformu, istihdam arttırıcı önlemler, bölgesel ve ARGE sistemi, teşvik sistemi 10. Kalkınma Planına uygunluk ile KOBİ’lerin digital ekonomiyle adapte edilmesinin desteklenmesi. Üçüncü ve son başlık olarak da Avrupa Birliğine uyum ve entegrasyon süreci. Avrupa Birliği müzakere sürecinin ivme kazandırılması. Gümrük Birliği, TİTİP, göç politikalarında acil adımların atılması ve bölgesel kalkınma. Bu önerilerin geniş halini Sayın Başbakanla yaptığımız son ekonomik zirvesinde paylaştık. Bu paylaştıklarımızın da 64. Hükümet programında eş değerde çıktığını görmek TÜRKONFED olarak bizi mutlu etmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından TÜRKONFED’e yeni üye olanlara rozetleri takıldı. Ardından ’Türkiye Ekonomisi, Orta Vadeli Görünüm, Riskler ve Fırsatlar konulu panel gerçekleşti.

DHA

Okunma Sayısı: 1285
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı