"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tutuklu fizik profesörüne tahliye yok

12 Temmuz 2017, Çarşamba
Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan fizik profesörü Uğur Camcı, “Benim Nobel fizik ödülü alma ihtimalim var. Tutuklu kalmam evrensel bilim açısından kayıp” dedi.

Hakkında ‘silâhlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dâvâ açılan Camcı’nın ilk duruşması Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemede dindar bir ailenin çocuğu olarak doğduğunu, Ege Üniversitesi’nden dereceyle mezun olduğunu dile getiren Camcı, yurt dışına çıkışının örgütsel amaçlı değil, tamamen bilimsel toplantılar için olduğunu söyledi. Akademik dergilerde 40 kadar makalesinin yayınlandığını, Türkiye’de Einstein teorisini çalışan çok az kişiden biri olduğunu kaydeden Camcı, “Benim Nobel fizik ödülü alma ihtimalim var. Kara delikler üzerine yayımlanmış çalışmalarım bulunuyor. Ben hiçbir zaman inançlarımla işimi karıştırmadım” diye konuştu. Camcı’nın tahliye talebini reddeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Okunma Sayısı: 4091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı