"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tuzak radar uygulaması sona erdi

10 Eylül 2016, Cumartesi 09:47
İçişleri Bakanı Soylu, "Tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı'nda yola çıkan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Güvenlik mensuplarının 24 saat görev bilinci içinde çalışacaklarını vurgulayan Soylu, "Hem sevdiklerinize kavuşabilmek, hem çocuklarınızla birlikte daha güzel bir hayatı temin edebilmek için yüzbinlerce broşür bastırdık, her gün dağıtıyoruz.  Trafik kurallarına uymalıyız. İnanın ki üzücü haber duymak istemiyoruz. Bunun için yaklaşık 282 bin 525 arkadaşımız güvenlik teşkilatımızın mensubu bayramda görev yapacak. Bunların 166 bin 325'i polis, 115 bin 200'ü jandarma diğerleri ise Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubudur." değerlendirmesinde bulundu. 

Bayramın huzur ve güven içinde geçmesini temin etmek için çalışacaklarını belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Sizin de bildiğiniz gibi son günlerde gazetelerde ve televizyonlarda, özellikle yol güzergahlarında 2013'te 'daha az kaza olsun, denetimi elektronik yapalım' diye konulan bir kanunun belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir. Bunun bilinci içerisindeyiz. Yani radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir cezayla karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı getirmek istiyoruz. Evet, hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girecek bir protokol imzalanmıştır. Çok açık; öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir, bunu çok net bir şekilde söylemek istiyorum." 

Bakan Soylu, trafik kontrollerinde ve ceza uygulamalarında vatandaşı düşünen yeni bir anlayışla düzenlemeler yaptıklarına işaret etti.

AA

Etiketler: süleyman soylu, radar
Okunma Sayısı: 3089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    11.9.2016 10:44:50

    Tuzak radar sonucu kumpasla ceza ödemek zorunda kalanların o nahak yere ödetilen cezalar iptal ve ödemesi yapılanlarda ivedilikle iade edilmelidiiiir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı