"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uçak bileti alanlar risk altında!

04 Temmuz 2015, Cumartesi 13:48
Avrupalı bir grup hacker, çaldıkları kredi kartlarıyla aldıkları uçak biletlerini yarı fiyatına satışa çıkardı. Çetenin bilgilerini çaldığı 1 milyon kişi arasında Türkler de var.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ülkelerinde yaşayan 1 milyon kişinin kredi kartı bilgisi hackerların eline geçti.

Akşam'ın haberine göre; Hackerlar kart bilgileriyle uçak bileti alarak yarı fiyatına satmaya başladı. Ucuz bilet aldığını düşünen on binlerce yolcu da hackerların işlediği suça karışmış oldu.

Çetelerin bazı turizm acentelerine de biletlerden sattıkları öğrenildi.

Europol (Avrupa Polis Ofisi) 60 ayrı ülkede İnterpol ve Siber polisi ile birlikte eşzamanlı operasyon başlatarak önemli havalimanlarında yolcuların biletlerini tek tek kontrol etti. Şebekenin sattığı biletlerden alanlara işlem yapılırken, Yeşilköy Havalimanı’nda biri Katarlı iki kadın turist gözaltına alındı.

Operasyonlarda 100'ün üzerinde yolcuya işlem yapıldı. THY ise güvenlik sistemini güçlendirdi.

Etiketler: uçak bileti, hacker
Okunma Sayısı: 2307
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı