"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uhuvvet Risalesi bir kardeşlik senfonisidir

19 Mayıs 2015, Salı
“Uhuvvet Risalesi bir kardeşlik senfonisidir” diyen yazarımız Sabahattin Yaşar, Kardeşliği zedeleyen duyguların başında adavet geliyor. Bu duyguyu mümkün mertebe, kâfirlere, nefsimize sevk etmemiz gerekiyor” dedi.

6. Türkiye Dergi Fuarı kapsamında, Yeni Asya Medya Grup bünyesindeki Bizim Aile ve Genç Yorum dergilerinin ortaklaşa düzenlediği “Kardeş Olalım” paneli Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleşti.

Eğitimci-yazar İsmail Tezer’in moderatörlüğünü üstlendiği panele, Dr. Hakan Yalman ve Harran Ünv. Öğretim Görevlisi Sebahattin Yaşar panelist olarak katıldı. Tezer, “Yeryüzüne İslamiyet hâkim olduğu zaman, insaniyet hâkim oluyor” vurgusunu yaparak sözü konuşmacılara bıraktı. İlk konuşmacı olarak söz alan Sebahattin Yaşar, “Dinimiz uhuvvet ve muhabbet üzerine kurulmuştur. Kardeş olmanın içinde maddi manevî bir güç birliği var. Uhuvvet Risalesi bir kardeşlik senfonisidir. Kardeşliği zedeleyen duyguların başında adavet geliyor. Bu duyguyu mümkün mertebe, kâfirlere, nefsimize sevk etmemiz gerekiyor” diyerek sözlerine şöyle son verdi: “Şuan içinde bulunduğumuz demokrasinin, kardeşliğin, çözüm sürecinin temelinde Risale-i Nur tohumu vardır. Bütün harici ve dâhili zındıka komiteleri bugün kardeşliğimizi vuruyor. Ama en güçlü kardeşlik projesini Risale-i Nur gerçekleştirmiştir.” 

BİRLİK İFADESİNE İHTİYAÇ VAR

“Kâinat sisteminin en temeline gittiğimizde, esir maddesinin de ötesinde, ‘İlahî Muhabbet’ var.”diyerek konuşmasına başlayan Dr. Hakan Yalman, “Varlık âlemindeki İlahî mananın sosyal yapılarda ortaya çıkması için, ‘birliktelik’ ifadesine ihtiyaç var. Hepimiz aslında İlahî bir kalemin çizdiği tablolarız. İşte kâinat kardeşliği böyle bir şey. Kâinatta ne kadar zerre varsa hepsi Allahu Ekber diye titreşiyor.” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

Yalman, gerçek kardeşliğin ‘ben’ demekten sıyrılıp, ‘biz’ hakikatinden geçtiğini ifade ederek “Kimse hâkim olmasın! Kimse ezilmesin! Herkes kendi kişiliğini, esnek zeminde, ortak değerler etrafında, paylaşma hakikatiyle yasasın” sözleriyle konuşmasına son verdi. Soru-cevap faslıyla sona eren panelin ardından, katılan misafirlere Yeni Asya yayınlarından çıkan dergiler ve “Kardeş Olalım” kitapçığı hediye edildi.

OKURLARIYLA SOHBET ETTİLER

Daha sonra fuar alanındaki standa geçen panelistler, kitaplarını imzalayıp, okuyucularıyla sohbet etme imkânı buldu. Ayrıca fuarın son gününde Bizim Aile dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Güleçyüz, Ressam-çizer Hayreddin Ekmen ve Yasemin Yaşar da okurlarıyla sohbet edip kitaplarını imzaladı.

Sedanur Coşkun / İstanbul

Okunma Sayısı: 3796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • BİLAL

    19.5.2015 11:37:08

    Kadınlarla erkekleri bir araya sokmak zorundamısınız yahu. Haramdır. Bilmiyormusunuz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı