"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ulaştırma Bakanı hakkında gensoru

08 Ekim 2017, Pazar 16:50
Yeni Yasama döneminin ilk gensorusu Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan için verildi.

CHP’nin verdiği gensoru önergesinde pazarlık usulü ihalelerle ilgili iddialar yer aldı. CHP Grup Başkanvekillerinin imzasıyla verilen gensoru önergesinde özel hallerde uygulanması gereken ‘pazarlık usulü’ ihale işleminin istismar edildiği, bu şekilde gerçekleştirilen ihalelerin tutarında son dönemde olağanüstü artış olduğuna dikkat çekildi. Önergeye göre bu şekilde yapılan ihalelerin tutarı 2016 yılında yüzde 86.1 artarak 21.7 milyar TL’ye ulaştı. 2017 yılının ilk altı ayında ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 175 artarak 16.8 milyar liraya ulaştı. Pazarlık usulü ihalenin doğal afet, salgın hastalık gibi olağanüstü hallerde yapılabileceği belirtilen önergede, böyle bir durum yaşanmadığının altı çizildi. Önergede, “Kamu ihalelerinin bu istisnaya dayanarak temel usullerin dışına çıkarılması, idarenin görevi kötüye kullanmasıdır. Yine bu ihalelerde idarenin ilana çıkma zorunluluğu olmadan sadece belli firmaları davet etmesi, ihalelerde rekabet koşullarının sağlanmaması ve kamu kaynaklarının etkin ve verimli olarak kullanılmaması anlamına gelmektedir” denildi. 

AA

Etiketler: tbmm, arslan, gensoru
Okunma Sayısı: 1717
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı