"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülkü Ocakları: HDP binasına saldıranlar ülkücüler değil

09 Eylül 2015, Çarşamba 10:59
Çanakkale Ülkü Ocakları, dün HDP il binasını taşlayanların ülkücüler olmadığını belirterek, AKP Gençlik Teşkilatı olduğunu ve olaydan sonra bozkurt işareti yaptıklarını iddia etti.

Dağlıca'da şehit olan 16 askerden biri Çanakkaleli. Cenaze, dün akşama doğru şehre getirildi. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Geçilen güzergah üzerinde bulunan HDP binasına ise bir grup, taş atarak camlarını kırdı ve tabelasını indirdi. Gece boyunca devam eden olaylar üzerine Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Birer açıklama yaptı.

Birer, dünkü açıklamasında şunları kaydetti:

"Milletçe tarifsiz acıları yaşamaya devam ettiğimiz bu sıkıntılı günlerde, şehidimizin cenazesinin Çanakkale ye getirilmesi nedeniyle Çanakkale Ülkü ocakları İl Başkanlığı olarak bugün düzenleyeceğimiz 'Şehitlere Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşünü, 9 Eylül 2015 Çarşamba, saat 19.00'a erteledik.

Şehidimizin aziz hatırasına saygımızdan yürüyüşümüzü erteleme hassasiyetine sahip olan Ülkü Ocakları, bu akşam Çanakkale'de olan hiçbir olayın ve yürüyüşün içerisinde olmamış ve tarafımızdan düzenlenmeyen hiçbir organizasyona katılmamıştır.

Bu akşam öğreniyoruz ki sözde ülkücü, bozkurt işareti yapan bir grup, şehidimizin cenazesi gelirken olaylar çıkarmış ve şerefsizce, alçakça Ülkü Ocaklarımız'ın üzerine iftira atmışlardır. Bu kişiler, AKP Gençlik Teşkilatı ve yan uzantılarında bulunan, duruma göre her türlü el hareketlerini yapan kişilerdir.

Görüntüleri de elimizde mevcuttur. Hiçbir Ülkü Ocakları mensubu, olaylara alet olmamış ve şehit cenazesini provoke etmemiştir. Ülkü Ocakları'na yakışır şekilde yarın 19.00'da, 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşü ile tüm Çanakkale'ye tekrar yaşatacağız."

Okunma Sayısı: 2495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı