"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ulus projesinin iptali onaylandı

20 Mart 2019, Çarşamba 21:51
Danıştay 6. Dairesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihî Kent Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nın iptalini onayladı ve Belediye ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın temyiz talebini reddetti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ankara 7. İdare Mahkemesi’nde açtığı dâvâda planın iptal edilmesi kararını Belediye ve Bakanlık Danıştay’a taşımıştı. Gazete Duvar’ın haberine göre, Danıştay’ın verdiği onama kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kamu yararını önceleyen kararının onanması yerel seçim süreçlerine giderken, tarihî kent merkezindeki kamu yararı olmayan, Ulus’un tarihine saygısı olmayan tüm projeleri de veto anlamına geliyor” dedi. Candan, “Tüm yerel yöneticilere Ulus için aklı selim davranılması ve bilimsel bilginin ışığında meslek odaları ile işbirliği içerisinde olmalarının zorunluluğunu hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: danıştay
Okunma Sayısı: 1064
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı