"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Umreye götürüyoruz" diyen her firmaya güvenmeyin

18 Aralık 2014, Perşembe 10:46
Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, vatandaşları yetkisi olmadığı halde umreye götürme vaadinde bulunan firmalara karşı uyardı.

Bayrak, yaptığı açıklamada, umreye gidecek vatandaşların anlaşmadan önce turizm firmalarını iyi araştırması gerektiğini söyledi.

Umre ve hac ziyaretleri için vatandaşların öncelikli olarak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı firmaları seçmesinin önemine değinen Bayrak, şöyle konuştu:

"Gerek hac gerekse umre konusunda vatandaşlarımıza öncelikle hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. Bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığımız ile hareket eden vatandaşlarımız mağdur olmamıştır, yolda kalmamıştır, havaalanlarından geriye dönmemiştir."

Bayrak, vatandaşların umre öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığından onaylı firmaları araştırmasını istedi. Yetkisi olmadığı halde umreye götürme vaadinde bulunan firmalar olabileceğini aktaran Bayrak, şöyle konuştu:

"Yetkisi olmadığı halde vatandaşları umreye götürme vaadiyle ortaya çıkan firmalar olabilir. Vatandaşlarımızın bu tür firmalara dikkat etmesi gerekiyor. Seyahat acentelerinin yetkisinin olup olmadığı iyi araştırılmalıdır. Vatandaşlarımız mağdur olmamak için 'Umreye götürüyoruz' diyen her firmayı dikkate almamalı. Bu konuda müftülüklerden bilgi alınabilir."

Bayrak, umre kayıtlarının devam ettiğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 1277
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı