"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Umurlu Sınır Kapısı'nda çalışmalar sürüyor

26 Kasım 2016, Cumartesi 15:58
Hakkari'nin Şemdinli'ye bağlı Derecik Beldesi'nden Irak'a açılması planlanan Umurlu Sınır Kapısındaki çalışmalar devam ediyor. Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya da çalışmaları inceledi.

Türkiye, Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde yapımı süren Umurlu Sınır Kapısı'nın açılması için çalışmalar devam ediyor. Derecik Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, kısa bir süre sonra hizmete açılması beklenen sınır kapısındaki çalışmaları görmek için bölgeye gitti. Buradan Irak'a geçen Çetinkaya, Türkiye Irak sınırındaki boşaltılmış olan Zebti Köyü'nde Iraklı muhtarlar ve peşmergelerle birlikte öğle yemeği yedi.

Yemeğin ardından konuşan Başkan Çetinkaya, sınır kapısında sona gelindiğini belirterek, "Bütün altyapılarımız tamamlanmak üzere. En kısa zamanda açılışımızı yapacağız. Sınır kapısının açılmasının ardından bölge ekonomik açıdan çok hareketlenecektir" dedi. 

DHA

Etiketler: şemdinli, umurlu
Okunma Sayısı: 1484
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı