"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversite hastaneleri krizde

12 Aralık 2018, Çarşamba 02:25
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde laboratuvar hizmetlerinin aksaması üzerine açıklama yapan SES Aksaray Şube Yöneticisi Erol, “Son zamanlarda üniversite hastanelerinin yaşadığı ekonomik krizin sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı” dedi.

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki laboratuvar hizmetlerinin aksadığı bildirildi. Yetkili, idrar tahlilinin yapılamadığını kaydetti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol, tahliller için cuma gününü işaret etti. Erol, Cumadan sonra rutin yapılması gereken tahlillerin yapılamayacağını aktararak Cerrahpaşa’da idrar tahlilinin yanı sıra şeker ve karaciğer enzimleri tahlili de yapılamayacağını ifade etti. Sendika yöneticisi, bazı hormon testlerinin geçen hafta bittiğini dile getirerek şunları anlattı: “Hastanede laboratuvar hizmetleri durma noktasına geldi. Birçok defa ihale açılmasına rağmen hiçbir firma teklif vermedi. Daha önce alınan malzemelerin yaklaşık üç-dört yıldır paralarının ödenmemesi sebebiyle firmalar teklif vermeyeceklerini söylediler. Eğer kısa sürede çözüm üretilmezse hastanedeki sağlık hizmetleri aksayacak ve hastalar olumsuz yönde etkilenecektir. Çok basit laboratuvar testlerinin dahi bir üniversite hastanesinde yapılamaması açıklanır bir şey değil. Son zamanlarda üniversite hastanelerinin yaşadığı ekonomik krizin sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.” Evrensel’in haberine göre Erol, hükümetin buna çözüm bulamaması halinde üniversite hastanelerinin kapanmasının söz konusu olduğunu öne sürdü.

Etiketler: üniversite, hastane
Okunma Sayısı: 2383
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    12.12.2018 09:37:12

    Sanayinin her kesimine ve sağlık sektörüne malzeme tedariği yapan arkadaşım şöyle ifade etti.Normalde bir günde 10-12 birim mal verdiğim firmaya şimdi 10 günde o malı zor veriyorum. Yine aynı arkdaşım kamu hastahanelerine verdiğim malın bedelini haziran ayından bu yana alamıyorum.Verme o zaman dediğimizde ise 'SÖZLEŞMEM VAR NASIL VERMEM,Ne güzel değilmi .Milletten malını al parasını verme ve devlet verdiği söze,attığı .mzaya uygun davranmasın. AKP'nin en büyük tahribatı GÜVEN tahribatıdııır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı