"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uyarılara kapalı parti sonunu hazırlar

08 Temmuz 2015, Çarşamba
AKP’nin gazetecileri kontrol altına alma çabalarını eleştiren Yazar Ali Bayramoğlu, “AK Parti’ye yakın medyada da bir uyarı sisteminin olması gerekiyor. Kendi tarafında uyarı istemini yok eden bir siyasî parti kendi sonunu da hazırlar” dedi.

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu Marketing Türkiye Dergisi’nden Ferruh Altun’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son birkaç yılda yaşananların kendisini AKP karşıtlığına ittiğini belirten Bayramoğlu, medyayı değerlendirirken de, “Sabah, Star ve Akşam gibi direk AKP’nin yönettiği gazeteler var. Yaptıkları gazeteler AKP bülteni, hatta ondan da öte Erdoğan’ın şahsî yayını gibi duruyor” ifadelerini kullandı. AKP’nin bir dönem reformcu olduğunu iddia eden Bayramoğlu, AKP’nin o dönem Türkiye’ye getirilerini çok olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Son dönemdeki siyasî tarzın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrının, Gezi olaylarındaki tutumun, kendisini AKP’nin karşısına ittiğini belirten Bayramoğlu, özellikle son dönemde “fikri düzeyi olamayan ve sadece iktidarı korumayı amaçlayan” tetikçi gazetecilik anlayışının geliştiğini söyledi. 

Tetikçi gazeteciler türedi

İslami kesimde kendisine 28 Şubat döneminden gelen bir vefa duygusu olduğunu hatırlatan Bayramoğlu, şunları söyledi: “Bu beni şimdiye kadar korudu, ama herkesi koruyan böyle bir durum yok. Dolayısıyla o korunmayanlar gönderiliyor ve yerine çok daha düşük kalitede, Yakup Cemil gibi tetikçilik yapan, fikri düzeyi olamayan ve sadece iktidarı korumayı amaçlayan yazarlar geliyor. Hasan Cemal’ler Cengiz Çandar’lar sahneden indi onların yerine bu isimler geldi.”

Hükümete yakın medyanın tetikçi tavrıyla en çok AKP’ye zarar vereceğini aktaran Bayramoğlu; “AK Parti’ye yakın medyada da bir uyarı sisteminin olması gerekiyor. Siyasetçinin istemediği soruların sorulmadığı bir yapı AK Parti’ye de zarar veriyor. Kendi tarafında uyarı istemini yok eden bir siyasî parti kendi sonunu da hazırlar. Sadece organik aydınlar ve çamur atan yazalar faydadan çok zarar verir” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 1769
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı