"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uyuşturucu bağımlılığında yaşanan artış korkutucu seviyede

27 Şubat 2015, Cuma 17:45
AKP’li Adana Yüreğir Belediyesi tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Madde Bağımlılığı ile Milli Mücadele Çalıştayı düzenlendi.

A Milli Futbol Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit’in de katıldığı programda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, uyuşturucu kullanım oranıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelikcan, Türkiye’de 2004 yılında yatarak tedavi olan kişi sayısı bin 417 iken bu sayının 2013’te 11 bini aştığını ifade etti.

Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında 5 pilot ilçede gerçekleşecek Uyuşturucu ile Milli Mücadele Çalıştayı kapsamında ilk program Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlendi. Sheraton Otel’deki programda konuşan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, dünyada 180 milyon insanın uyuşturucu kullandığını, bunların 75 milyonunun ise bağımlı olduğunun altını çizdi. Uyuşturucudan 2012 yılında dünyada 243 bin kişi öldüğünü anlatan Çelikçan, Türkiye ile ilgili veriler de verdi. Türkiye’de uyuşturucu ile ilk temasın 15-24 yaş arasında yüzde 2.7 olduğunun altını çizen Çelikcan, uyuşturucu konusunda Türkiye’nin geldiği iç karartıcı duruma vurgu yaptı. Türkiye’de uyuşturucudan yatarak tedavi gören kişi sayısının 2004 yılında bin 417 iken, 2013 yılında 11 bini aştığı itirafında bulunan Çelikcan, uyuşturucunun özellikle gençleri ve çocukları ciddi anlamda tehdit ettiğini anlattı. 

Uyuşturucu ile mücadeleye evlerden başlama kapsamında belediye olarak Gençlik Proje ve Strateji Derneği ile birlikte Kendini Kurtaran Kaptan Projesi’ni hazırladıklarını ifade eden Başkan Çelikcan, “Projemiz bakanlık tarafından kabul edildi. Gençleri ancak gençler anlar, ‘En iyi sırdaş, arkadaştır’ düşüncesiyle hareket ederek oluşturduğumuz bu proje kapsamında, 50 akil genç ile birlikte uyuşturucu ile mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Orta öğrenimine devam eden 50 Yüreğirli akil gencimiz, alanında uzmanlar tarafından birçok konuda eğitim alıyorlar. Bu eğitimin sonunda akil gençlerimiz, evlerinde, sokaklarında, mahallelerinde, okullarında arkadaşlarına uyuşturucunun zararlarını anlatacaklar, çevrelerine örnek davranışları olan iyi arkadaşlar olacaklar. Hedefimiz, Yüreğir’deki bütün okullarda akil gençler gruplarını oluşturarak yaygınlaştırmak. Yüreğir ilçemizden, Milli Mücadele çağrısıyla başlattığımız çalıştayımızın kısa sürede tüm Türkiye’yi sarması v e örnek olmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ise uyuşturucuyla mücadele için 1.5 milyon TL harcadıklarını vurguladı. Bağımlılıklar listesine teknolojinin de eklendiğini ifade eden Yılmaz, “2023 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 70’i çalışma çağında olacak. Bu yapının avantaja dönüşmesi, gençliğe yönelik etkin ve nitelikli politikalarla mümkün olacaktır. Bakanlık olarak biz de çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 598
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı