"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üzücü haber Denizli'den geldi!

10 Mayıs 2017, Çarşamba 09:53
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü trafik kazasında vefat etti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’inde içinde bulunduğu araca hafriyat kamyonu çarptı. Kazada savcı ve şoförü vefat ederken, koruma polisi yaralandı. Soruşturma açılan kazada suikast ihtimali üzerinde de duruluyor. 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, cezaevine giderken, yan yoldan çıkan hafriyat kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında vefat etti.

Kazada Başsavcı Alper’in koruma polisi ise yaralandı. Denizli’de ‘FETÖ’ soruşturmalarında etkin olan Başsavcı Alper’in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimali de değerlendiriliyor. Kaza, Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askerî darbe iddianamesini hazırlayan ve ‘FETÖ’ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu’na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğurlu’nun da bulunduğu Başsavcı Alper’in makam otomobiline kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 sokaktan çıkarken, levhadaki ‘dur’ uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan’ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

Suikast ihtimali üzerinde de duruluyor

Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yığıldı. Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardıma koştu. Kaza yerine yakın şantiyeden getirilen bir kepçeyle, araçtakilere yardım için çalışma başlatıldı. Kepçe yardımıyla makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi 34 yaşındaki Ramazan Uğurlu ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğurlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Başsavcı Alper’in kritik dâvâlarda etkin rol oynaması ve kazanın oluş şekli nedeniyle suikast ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İngilizce bilen ve iş mahkemesi hâkimi Hatıran Alper ile evli olan, 2 çocuk babası Başsavcı Mustafa Alper 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu. 

AA - DHA

 

Etiketler: denizli, trafik kazası
Okunma Sayısı: 4900
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali KANDİL

    10.5.2017 16:46:42

    Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar versin.

  • halil

    10.5.2017 13:42:42

    Allah rahmet eylesin, kardeşimizi Ankara'da öğrenciyken tanıyordum!

  • HÜSEYİN İLHAN

    10.5.2017 11:33:20

    Enterasan

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı