"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uzuvlarını kaybeden Suriyelilere hayırseverler el ayak oluyor

23 Nisan 2015, Perşembe 12:09
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle el ya da ayaklarını kaybeden Suriyeliler, yarım kalan bedenlerini, sığındıkları Türkiye'de takılan protezle tamamlamaya çalışıyor.

Esed rejimine bağlı birliklerin saldırılarında uzuvlarını kaybeden Suriyelilere, Reyhanlı ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan protez merkezi umut oluyor. Bu merkez sayesinde ülkelerinde kaybettikleri uzuvlarını Türkiye'de tamamlama fırsatı bulan Suriyeliler, protez de olsa yeniden el ve bacaklarına kavuşmanın buruk sevincini yaşıyor. 

Yaklaşık 2,5 yıldır 23 personelle hizmet veren merkezde, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu engelli Suriyelilere, ücretsiz olarak toplam bin 800 protez takıldı. 

İç savaşın mağdurlarından Hüseyin Ebu Fattah, Deyrizor kentinden 10 gün önce Reyhanlı'ya geldiğini söyledi. Yaklaşık 1 yıl önce atılan varil bombası sonucunda sağ bacağının koptuğunu ve o günden bu yana çok büyük zorluklar yaşadığını anlatan Fattah, "Ölüm tehlikesi nedeniyle ailemle birlikte Reyhanlı'ya geldim. Burada yardımseverlerin açtığı sağlık evinde protez desteği verildi. Güçlükle yürüsem de çok mutluyum. Ülkemdeki savaşın biran evvel bitmesini istiyorum" diye konuştu. 

Merkeze müracaat eden Suriyelilerin işlem süreleri, yapılacak proteze göre değişiyor. 1 ila 5 ayda tamamlanan el ve ayak protezleri, yine aynı merkezde çalışan görevliler tarafından engellilere takılıyor.

AA

Etiketler: hatay, reyhanlı, suriye, protez, uzuv
Okunma Sayısı: 1013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı