"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vali, 'Altın kaplama tuvalet' haberini yalanlandı

23 Mayıs 2015, Cumartesi 18:00
Hatay Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Valiliği döneminde hizmet binasında gerçekleştirilen tamirat ve tadilat sırasında tuvaletlerde 'altın kaplama' kullandırdığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Topaca, sözü geçen tadilat sırasında altın sarısı krom malzeme kullanıldığını, ancak haberi yazanların krom ifadelerini kullanmadığını söyledi. 752 bin liralık tadilat yapıldığını kabul eden Topaca, sadece valilik makamının değil, valilik binasındaki bir katın elden geçirildiğini ifade etti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü nüshasında "Vali beyin altın kaplama tuvaleti" başlıklı haberinde Topaca'nın Kocaelindeki görev sürecinde 752 bin TL harcayarak makam tuvaletini altınla kaplattığı iddia edilmişti. Kısa süre içerisinde internet üzerinde yankı bulan haber üzerine Hatay Valisi Ercan Topaca gazetecilere açıklama yaptı. Haberi yapanların şu anda boş olan Kocaeli Valiliği eski hizmet binasında yapılan tamirattaki muslukları ve diğer malzemeleri kontrol edebileceğini söyleyen Topaca, "Ben bu konu ile ilgili üzüntülerimi ifade ediyorum. Kamuoyunun da doğru bilgilendirilmesini, yanlış bir şey olmadığını, altın bir kaplama veya malzemenin kullanılmadığını, kullanılan malzemenin herhangi bir yapı marketinde bulunabilen altın sarısı renginde krom malzemesi olduğunu kamuoyuna duyurmak istiyorum." dedi.

Valilik makamlarının devletin temsil edildiği makamlar olduğunu ve temsilde devletin bazı ilkelerinin olduğunu anlatan Topaca, "Onlara uygun bir şekilde bu tadilat, tamirat ve onarım yapılmıştır. Sadece valilik makamı değil, valilik binası içerisindeki bir katın tamamı yeniden elden geçirilmiştir. Sadece tuvalet kısmında, lavabo kısmında yapılmış bir değişiklik ve sadece tuvalete 752 bin liralık masraf yapılmış gibi bunun kamuoyuna duyurulması da manidardır." diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2517
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı