"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vali Tandoğan'ın ismi Ankara'dan silindi

14 Nisan 2015, Salı 09:24
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince, Tandoğan Meydanı'nın adı "Anadolu Meydanı", İncek Bulvarı'nın adı "İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı" olarak değiştirildi.

Gündeme ilişkin maddelerin ele alındığı meclis toplantısında Tandoğan Meydanı'nın isminin "Anadolu Meydanı" olarak değiştirilmesine ilişkin isimlendirme komisyonu raporu görüşüldü.

Görüşmenin ardından isim değişikliği  AKP ve bağımsız üyelerin oylarıyla kabul edildi. Değişikliğe CHP'li üyeler ret oyu verdi, MHP'li üyeler çekimser kaldı.

Şehit savcının adı verildi

Daha sonra İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adının İncek Bulvarı'na verilmesine ilişkin başkanlık yazısı ele alındı. 

Görüşmelerde İncek Bulvarı'nın adı tüm meclis üyelerinin katılımıyla "İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı" olarak değiştirildi.

Sarık düşmanı ceberut vali

M. Latif Salihoğlu, Bediüzzaman ile Nevzat Tandoğan arasında geçen münasebeti şu şekilde kaleme almıştı:

Tarih, 20 Eylül 1943. Sekiz yıldır Kastamonu'da sürgün bulunan Bediüzzaman Said Nursî, polis nezaretinde Çankırı yoluyla Ankara'ya getirtilir. Buradan alınarak Denizli Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilecek.

Ankara'nın iki numaralı adamı, 14 yıllık Vali Tandoğan, Üstad Bediüzzaman'ı cebren makamına getirtir. Gayesi, sarığını çıkarttırmak ve başına fötr şapkayı zorla geçirmek.

Nitekim, bu maksatla fiilî teşebbüste de bulunur. Ancak, gayesinde muvaffak olamaz.

Şapkayı Vali Tandoğan'ın elinden alan Said Nursî, ona şöyle seslenir: "Bu sarık bu başla beraber çıkar. Ben sizin bin senelik ecdadınızı temsil ediyorum. Başından bulasın Nevzat!"

Daha sonra Dr. Neşet Naci Arzan'ın suikasti olayına ismi karışan Nevzat Tandoğan, 9 Temmuz 1946 gecesi kafasına kurşun sıkarak intihar etmiştir.

AA

Okunma Sayısı: 2378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hikmet Hacıoğlu

    14.4.2015 16:02:39

    tebrik ederim.Karşı çıkan CHP'yi de kınıyorum

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı