"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van'da Belediye Başkanı tutuklandı

18 Kasım 2016, Cuma 09:45
Van'da terör soruşturması kapsamında gözaltına alınarak görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye getirilen Kaya ve 4 belediye yetkilisi, savcılık tarafından sorgulandı.

Savcılık, Bekir Kaya ve Peyzaj Mimarı Zelal Tanlı'yı tutuklanmaları, diğer 3 şüpheliyi ise "adli kontrol hükümlerinin uygulanması" talebiyle mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Kaya ve Tanlı, "PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bekir Kaya ile 4 belediye yetkilisi hakkında terör soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmişti. Bunun üzerine eş zamanlı operasyon başlatan Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kaya ile diğer 4 şüpheliyi dün sabah gözaltına almıştı. Daha sonra Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

AA

Etiketler: van, bekir kaya
Okunma Sayısı: 1261
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı