"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van’da nurlu buluşma

28 Temmuz 2018, Cumartesi 22:06
Bediüzzaman için Van’da okutulan mevlide yurdun dört bir yanından davetliler katıldı ve hasretle kucaklaştılar.

Bediüzzaman ve Van Mevlidi

Her yıl geleneksel olarak okutulan Bediüzzaman Van Mevlidi’ne yurdun dört bir yanından dâvetliler katıldı, hasretle kucaklaştılar ve fikir teatisinde bulundular.

Mevlid-i Şerif Programı Yeni  Asya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vapurlu’nun kısa bir ders programı ile  başladı. Mevlid-i Şerif programına katılanlara teşekkür eden Ali Vapurlu, “Başta Peygamber Efendimiz (asm) ve Bediüzzaman Said Nursî olmak üzere bütün iman ehli için okutulan Van Mevlidi’ne katılanlardan Allah razı olsun. Bediüzzaman Said Nursî, ‘Ben acele ettim kış da geldim. İnşallah siz Cennet asa baharda geleceksiniz’ demiştir. Bediüzzaman ikinci vatanım dediği Van’da uzun süre ikamet etmiştir” dedi. 

Mevlid programına Yeni Asya Gazetesi Yönetim kurulu üyeleri Ömer Yavuzyiğitoğlu, Ali Vapurlu, Rıfat  Oktay, Hayrettin Huyut, Şemsettin Çakır, Seyda Durgun, Sabahattin Boyacı, Hasan Şen, Bahattin Yavuz, Bilal Sürücü katıldı.

Mevlithanlar mest etti

Bediüzzaman Van Mevlidini mevlithanlar M. Salih Tanriant, Yunus An, Cengiz Alan, Abdurrahman Türün okudu. Van Mevlidi’ne İstanbul başta olmak üzere Bursa, Mersin, Konya, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır Şırnak, Çanakkale, Trabzon, Batman, Muş, Nevşehir, Cizre, Midyat, il ve ilçelerinden Yeni Asya okurları katıldılar.

Yeni Asya Van Temsilcisi Ahmet Yaprak, “Uhuvvetin güçlenmesi adına her yıl Van Mevlidini tertipliyoruz. Bölgede yaşanan nahoş olayların bertaraf olmasına İnşallah vesile olur. Mevlide katılım hamd olsun oldukça  iyiydi. İki gün boyunca Mevlide katılanlara Van Kahvaltısı ikram ettik. Katılanlardan Allah razı olsun” dedi. Mevlidi Şerif programı okunan duâ ile son  buldu. Mevlide katılanlar kucaklaşıp hasret giderdiler.

Başta Peygamber Efendimiz (asm) ve Bediüzzaman Said Nursî olmak üzere, bütün iman ehli için okutulan Van Mevlidi’nde eller; Ülkemiz, milletimiz, âlem-i İslâm ve bütün insanlık için duâya kalktı.

Haber: Süleyman Çelebİ

Etiketler: van mevlidi
Okunma Sayısı: 4268
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mikail Yaprak

    29.7.2018 16:45:09

    Malatya da katılmıştı

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı