"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van'da zırhlı polis araçlarına saldırı

04 Nisan 2016, Pazartesi 22:56
Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde 3 ayrı noktada teröristler tarafından zırhlı polis araçlarına yönelik bombalı saldırılar düzenlendi.

Saldırılarda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çevrede bulunan bazı evlerin camları ve bahçe duvarları zarar gördü. Erciş'te ise PKK'lılar yol kesip araçları ateşe verdi.

Saldırılar, saat 21.30 sıralarında merkez İpekyolu ilçesinde bulunan Doğu Caddesi ile Hisar Sokakta düzenlendi.

Devriye görevi yapan zırhıl polis araçlarına ilk saldırı, Doğu Caddesi'nde yapıldı.

PKK'lı teröristlerin yola döşediği 2 el yapımı patlayıcı, polis araçlarının geçişi sırasında 1'er dakika arayla patlatıldı.

Meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çevrede bulunan bazı evlerin camları ve bahçe duvarları zarar gördü.

Polis aracına üçüncü saldırı ise yaklaşık 1 kilomere uzaklıkta bulunan Hisar Sokakta düzenlendi.

Burada da yola döşenen patlayıcı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla inflak ettirildi.

Bombanın, polis aracının geçisinden birkaç saniye sonra patlaması nedeniyle can ve yaralanan olmadı.

Ancak çevredeki bazı evlerde hasar meydana geldi. Patlamaların ardından polis, hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

Erciş'te PKK'lılar yol kesip araçları ateşe verdi

Bu arada Van'ın Erciş ilçesinde bir grup PKK'lı yol kesip 8 aracı ateşe verirken, polis ve jandarma bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sonrası bölgeden yoğun silah sesleri duyuldu.

Bugün saat 21.30 sıralarında Erciş-Adilcevaz karayolunun beşinci kilometresinde bulunan Örene Mahallesi yakınlarında bir grup PKK'lı terörist, rast gele ateş açarak araçları durdurdu.

Yolu trafiğe kapatan PKK'lılar durdurdukları 4'ü TIR 8 aracı ateşe verdi. İhbar üzerine polis ve asker, bölgede hava destekli operasyon başlattı. Güvenlik güçlerinin bölgeye gitmesi üzerine de sıcak temas sağlandı. Hava destekli sürdürülen operasyon devam ederken, bölgeden yoğun şekilde silah sesleri duyuldu.

DHA

Etiketler: van, zırhlı araç
Okunma Sayısı: 1870
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı