"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Van'daki KCK ana davasında verilen cezalar belli oldu

10 Eylül 2018, Pazartesi 15:10
Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin "bozma" kararı ile Van'da yeniden görülmeye başlanan KCK ana davasında aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 sanığa 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Bozma kararının ardından dosyanın gönderildiği Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklar katılmadı, salonda avukatları hazır bulundu.

Avukatlar, müvekkillerine yönelik suçlamaları reddederek, beraatlerine karar verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, "terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak" suçundan eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, Cüneyt Caniş, Nezahat Ergüneş, Halis Çakır, Metin Adugit, Mihriban Şah, Murat Durmaz ile Veli Avcı'yı 8 yıl 9'ar ay, İhsan Güler, Abdulkerim Sayan, Mehmet Şirin Yıldız ve Derviş Polat'ı 7 yıl 6'şar ay, Hecer Sarihan'ı da 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı.

Sanıklardan Kaya'nın hükmen tutuklanmasına karar veren heyet, diğerleri hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Davanın geçmişi

Van'da 7 Haziran 2012'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmış, haklarında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı. Davanın 4 Ocak 2016'da görülen karar duruşmasında Kaya, Caniş ile Avcı 15'er yıl, Ergüneş, Çakır ve Adugit 13 yıl 6'şar ay, Yıldız, Şah ve Durmaz 12'şer yıl, Güler, Sayan ve Polat 9'ar yıl, Sarıhan da 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Avukatların itirazı üzerine dosyaya bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, "bozma" kararı vererek dosyayı yerel mahkemeye göndermişti.

AA

Etiketler: van, kck, dava, yargıtay
Okunma Sayısı: 1162
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı