"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Varlık Fonu’nun da başına Erdoğan geçti

12 Eylül 2018, Çarşamba 14:45
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.’nin yapısına ilişkin değişikliği içeren ve fonun yönetim kurulunda yer alacak isimlerin belirleyen Cumhurbaşkanı kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) yeni başkanı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan oldu. Fonun başkanvekilliğine de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi. Buna göre yeni yapıda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Yiğit Bulut yer almadı. Fonun eski başkanı Himmet Karadağ, üyeleri Kerem Alkin ve Oral Erdoğan da yeni yapıda bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un, yeni yönetimde yer almadığı görüldü. Yönetim Kurulu Üyeliklerine Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı.

Varlık Fonu nedir?

2016’nın sonunda TBMM’de çıkarılan yasayla kurulan Türkiye Varlık Fonu Yönetim A.Ş., 100 milyar liraya yaklaştığı tahmin edilen varlığıyla devletin en önemli ekonomik aygıtı konumunda. Çok sayıda devlet kuruluşu bu fonun bünyesine alındı. Fonun Sayıştay denetiminden muaf olması kurulduğu dönemde yoğun siyasî polemik konusu olmuştu.

Okunma Sayısı: 1110
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tugba

    16.4.2019 00:50:33

    2019 dan itibaren fon yapılsın işçinin hakkı nerde bütün zorlukları işçi çeksin emeğinin karşınıgını neden milletimiz almıyor haketmiyormuyuz bunca sene çalış çalış 65 yaşındamı alcak yani toprakta niye biz mutlu olmayı haketmiyormuyuz biz hakettigimizi istiyoruz ellerimiz nasır olmuş yorgun bitkin halde eve geliyoruz biz tazminatımızı istiyoruz bu bizim hakkımız

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı