"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatikan'dan Medine'de kilise inşası haberlerine yalanlama

09 Mayıs 2018, Çarşamba 14:45
Vatikan Basın Ofisi Müdürü Greg Burke, Vatikan'ın Medine'de kilise inşa etmek için Suudi Arabistan'la anlaştığı iddialarını yalanladı.

Vatikan Basın Ofisi Müdürü Greg Burke, "Vatikan'ın, Suudi Arabistan'ın Medine kentinde kilise inşa edeceği" haberleriyle ilgili, "Vatikan, Suudi Arabistan'la ülkede kilise inşasına ilişkin anlaşma yapıldığı iddialarını yalanlamaktadır" dedi.

Basında çıkan haberlerde, Vatikan ile Suudi Arabistan'ın kilise inşası konusunda anlaştığı ve kilisenin Medine'de Vatikan tarafından yaptırılacağı öne sürülmüştü.

İddia nasıl ortaya çıkmıştı?

Anlaşmanın, Vatikan'da dinler arası diyalog dairesinden Fransız Kardinal Jean-Louis Tauran'nın geçen Nisan ayında Suudi Arabistan Krallığı'na yaptığı ziyareti sırasında imzalandığı kaydedilmiş, Tauran, Suudi Arabistan ile daha çok diyaloğa yönelik bir deklarasyon imzalandığını doğrulamasına rağmen Suudi Arabistan'da kilise inşası konusunda bir açıklamada bulunmamıştı. Tauran'ın Suudi Arabistan ziyaretinde yüksek seviyeli yöneticiler ve Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile de görüştüğü kaydedilmişti.

Tauran, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretinin ardından Vatikan Radyosunda yaptığı konuşmada, "Ziyaretim sırasında, okullarda Müslüman ve gayri Müslümların iyi görüştüklerini, onların ikinci sınıf vatandaş kabul edilmediklerine vurgu yaptım" ifadelerine yer verilmişti. 

Etiketler: Medine, Vatikan, kilise
Okunma Sayısı: 3243
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı