"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vefatının 7. yılında Şaban Döğen’i rahmetle yad ediyoruz

04 Kasım 2016, Cuma
Gazetemiz yazarlarından ilahiyatçı, eğitimci yazar Şaban Döğen, vefatının 7. yılında rahmetle yad ediliyor.

Döğen, geçirdiği bir kalp krizi sonrası tedavi görürken 4 Kasım 2009’da sabaha karşı 01.35’de Hakkın rahmetine kavuşmuştu. Yeni Asya’da Risâle-i Nur hakikatlerini yorumlayan günlük köşe yazıları kaleme alan Döğen, “Müslüman İlim Öncüleri Ansiklopedisi” hazırlayarak bir ilke imza atmıştı.

...Peki ne zaman ve ne sebeple Müslümanlar ilim öncülüğünü yabancılara kaptırdılar?

Büyük İslâm âlimî Bediüzzaman Said Nursî yüz sene kadar önce yazdığı ‘Muhakemât’ adlı eserinde “Fe yâ lilaceb! Köle efendisine... ve hizmetkâr reisine ve veled pederine nasıl düşman ve muarız olabilir? Halbuki İslâmiyet funûnun seyyidi ve pederidir” demektedir.

Yeni Asya Yazarı M. Latif Salihoğlu'nun Müslüman İlim Öncüleri Ansiklopedisi'nin yazarı merhum Şaban Döğen'le yaptığı röportaj 'Ne zaman ve ne sebeple Müslümanlar ilim öncülüğünü yabancılara kaptırdılar?' gibi birçok önemli soruya cevap niteliğinde...

İşte o röportaj ve alanında çığır açan bir ansiklopedinin hikâyesini okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/2009/12/11/elif/default.htm

Etiketler: şaban döğen
Okunma Sayısı: 3014
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mikail yaprak

    5.11.2016 01:57:12

    Hilmi abinin merhum Şaban abiden not ettiği (Ayrıldığımız diğer cemaat Risale-i Nur hizmetine devam ediyorsa bu ayrılık niye..) ifadesine binaen: Çünkü "ayrılma" olunca, "ayrılık" da oluyor. Yeni Asya bir gazetedir, kendi kendisini okuyucusunun elinden çekip de ayırmaz, ayıramaz. Bırakırsa okuyucu onu bırakır ve ayrılmış olur. Keşke haricî cereyanlara kapılıp bırakmasa, keşke ayrılmasa ki, "ayrılık" da olmasın. Nur içinde yat Şaban abi, sen Risale-i Nur'dan da, Yeni Asya'dan da ayrılmadın, ayrılığa sebep olmadın. Biz buna şahidiz.

  • İ.Hilmi Ünlü

    4.11.2016 14:41:09

    Şaban Döğen kardeşime Allah'tan rahmet ve mağfiret niyaz ederim. Bu vesile ile 1992 umumi meşveret ortamında yapılan konuşmalarla ilgili bir başka kardeşimizin tuttuğu notlarda eski merukatımı toplarken rastladığım Şaban kardeşimin (Ayrıldığımız diğer cemaat Risale-i Nur hizmetine devam ediyorsa bu ayrılık niye..) beyanını rahmete vesile olması dileğiyle paylaşıyorum.

  • Abdurrahman KOÇAK

    4.11.2016 11:39:58

    Cenabu Hak Merhum Şaban Döğen Ağabeye gani gani Rahmet eylesin ..Binler Fatihalar...Amin...

  • demokrat

    4.11.2016 10:24:02

    güzel insan...nur yüzlü insan...binlerce fatihalar İnşallah....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı