"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vekillerin kim olacağını millete soran yok

19 Mayıs 2018, Cumartesi 18:37
Eski bakanlardan Ertuğrul Günay “Türkiye iki seçimi birden yapacak. Milletvekili adaylarını millete soran yok. Cumhurbaşkanı adaylarından biri tutuklu, dördünün koşması serbest, biri yarışa bitiş noktasından katılıyor” diye yazdı.

Günay, Ahval’de yayınlanan ‘Önseçimsiz, Eşitsiz, Adaletsiz...’ başlıklı yazısında içerisinde bulunulan seçim sürecini değerlendirdi. Yaşanan adaletsizliğe dikkat çeken Günay, “Yarışmaya katılan adaylardan birinin eli kolu bağlı; hareket kabiliyeti yok. Tutukevi koşullarında, sesini, mesajını, görüşünü, önerilerini kitleye duyurma olanağı yok derecesinde. Diğerleri ülkede gezebiliyor, salon ya da meydan toplantıları yapabiliyor. 30 TV kanalının 3-5’inde bile olsa görüşlerini açıklayabiliyor, tartışıyor, tartışmalara katılabiliyor. Durumdan şikâyetçi görünmüyorlar, çalışıyorlar, kazanacaklarına inanıyorlar. Demirtaş bu kısıtlı olanaklardan da yoksun. Bir aday daha var, ötekilerin tümünden farklı. O, devletin tüm olanaklarını, uçaklarını, helikopterlerini, zırhlı araç konvoylarını kullanıyor. Tv’ler sadece konuşmalarını değil, salonlara girdiği, kürsüye yürüdüğü anları bile naklen/ canlı yayınlıyor. O da, bu yarışın katılımcılarından biri. Böyle bir ortamda iki seçime birden gidiyoruz. İlk kez 600 (yazı ile altıyüz) üyeli bir TBMM’ye sahip olacağız; vekillerin kim olacağını millete soran yok. Parti başkanları onları seçiyor, sıralıyor. İkinci kez genel oyla Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Altı aday var. Adaylardan bir tutuklu, dördünün koşması serbest; biri yarışa bitiş noktasından katılıyor” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 2152
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı