"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Venezuelalı kadın doktor ve kızı İslamiyet'i seçti

29 Mart 2016, Salı 18:36
Ülkesindeki Müslüman arkadaşlarından etkilenen Venezuelalı kadın doktor Jeniffer Gomez Porras ve kızı, ziyaret için geldikleri Kayseri'de İslamiyet'i seçti.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Porras ve 7 yaşındaki kızı Nicol, Müftü Şahin Güven'in makamında gerçekleştirilen ihtida töreninde, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim okunan törende, Müftü Güven, İslam dininin temel esaslarıyla ilgili bilgiler verdi ve dua edildi.

Jeniffer Gomez Porras, yaptığı açıklamada, Müslüman olduğu için duyduğu mutluluğu ifade ederek, ismini "Zehra" olarak değiştirdiğini, kızına da "Nihal" adını verdiğini söyledi.

Müslüman arkadaşlarının yaşantısının kendisini çok etkilediğini aktaran Porras, şöyle devam etti:

"İslam çok disiplinli bir din, hiçbir şekilde Hristiyanlığa benzemiyor. Ben Katolik iken hiçbir zaman kiliseye gitmedim. Katolikler hangi dini yaşadıklarını bilmiyorlar. Ben o dini yanlış gördüm. Annem, babam Katolik. Ben Allah’ı çok seviyorum. Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan bu dini seçtim. Müslüman doktor arkadaşlarım kendi aralarında hep konuşurlardı. Türkiye’nin dini kültürü ve Allah sevgisi beni çok etkiledi. Ben bu dine aşık oldum."

Şahin Güven, İhtida Belgesi verdiği Jeniffer Gomez Porras'a Kur'an-ı Kerim ve meali ile dini kitaplar da hediye etti.

AA

Okunma Sayısı: 2101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı