"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Verilen sözler tutulmayınca pankartı yeniden astılar

24 Ocak 2015, Cumartesi 15:42
Antalya’da işten çıkarılan 200 güvenlik görevlisi daha önce indirdikleri pankartı tekrardan binaya astı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni yıla girerken 200 güvenlik görevlisini hiçbir gerekçe göstermeden işten attıktan sonra Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (GÜVENLİK-İŞ) Antalya Şubesi, binaya ‘2015 Yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde İşten Çıkarılan 200 Güvenlik Görevlisinin Ahı Menderes Türel’e İyi Gelecek’ şeklinde pankart asmıştı. Belediye yetkilileri sendika yetkilileri ile görüşme yapmak için pankartın indirilmesini istemiş ve GÜVENLİK-İŞ yetkilileri pankartı indirmişti. Ancak yapılan görüşmeler sonucunda 24 gündür bir netice alamayan sendika yetkilileri daha önce indirdikleri pankartı tekrardan yerine astı. 

Konuyla ilgili bilgi veren GÜVENLİK-İŞ Antalya Şubesi Mali Genel Sekreteri Erdal Ervan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in kıdem tazminatları ödenmesi talimatını genel sekretere vermesi üzerine pankartı daha önce indirdiklerini açıkladı. Türel’in tazminat ödeme talimatını verdikten sonra GÜVENLİK-İŞ Genel Başkanı Bolat Ankaralı’ya ‘Ben bu talimatı veriyorum bu talimattan sonra genel başkanımıza rica etsem bu pankartı kaldırabilir misiniz?’ şeklinde açıklama yaptığını kaydeden Erdal Ervan, ayrıca Türel’in hiçbir arkadaşı da mağdur etmeyeceği sözünü verdiğini hatırlattı. 

Görüşmelerin bu güne kadar belirli noktaya geldiğine değinen Ervan, “24 gündür bir sonuç alamadık. En son biz bunlara olumlu ya da olumsuz cuma günü kadar süre verdik. Sözlerini tutmadıkları için tekrar astık. Eylemlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yılbaşı sonrası asılan pankartı indirmek için sendika binasına gelmiş, ancak ellerinde mahkeme tutanağı olmadığı gerekçesiyle pankartı indirememişti. 2014 Yerel Seçimleri’nde Menderes Türel, seçim sloganı olarak ‘Antalya’ya İyi Gelecek Menderes Türel’ ifadesini kullanmıştı.

Okunma Sayısı: 1586
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı