"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Vicdanları Sızlatan Tutukluluk’ sona erdi

07 Nisan 2018, Cumartesi
‘Vicdanları Sızlatan Tutukluluk’ manşetiyle mağduriyetini duyurduğumuz alzheimer, kalp ve bel fıtığı gibi birçok hastalığı bulunan Fatma Bektaş 19 ayın sonunda tahliye edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarla tutuklanan ve mağdur olan on binlerce insandan birisi de Fatma Bektaş’tı. 19 aydır tutuklu bulunan Bektaş tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak 6 yıl 3 ay hükümle tahliye edildi. Mahkemede savunmasını bile unutan alzheimer, kalp ve bel fıtığı gibi birçok hastalığı bulunan Bektaş cezaevinde tutuklu kaldığı süre boyunca birçok sıkıntı yaşamış ve adete kabus gibi günler geçirmişti. Koğuşundaki genç insanların yardımıyla hayatını sürdüren Bektaş’ın tahliyesi haberi alan herkesi mutlu etti. Tahliye sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Fatma Bektaş’ın eşi Ali İhsan Bektaş Yeni Asya çalışanlarına ve okurlarına teşekkürlerini sundu. 

Herkes sustu, Yeni Asya haykırdı 

Herkesin OHAL atmosferinde korkakça suskunluğu seçtiğini belirten Ali İhsan Bektaş şunları söyledi; “İlgilerinden dolayı Yeni Asya Gazetesi çalışanlarına ve mağduriyetimizin duyurulması için çaba gösteren Nur Ener Kılınç Hanımın eşi Recep Beye çok teşekkür ediyoruz. Şu ortamda gazeteciler iki satır da olsa hakikati yazmaktan çekiniyor, korkuyor. Yeni Asya böyle bir ortamda bizim maruz kaldığımız işkencelere gözlerini kapatmadı ve bizim mağduriyetimizi tüm dünyaya duyurdu. Biz ve avukatımız Yeni Asya Gazetesi’nin Vicdanları Sızlatan Tutukluluk manşetiyle çıkan 22.12.2017 tarihli sayısını mahkemeye de sunduk, hatta ben o gazeteyi çok sayıda siyasî parti liderine de ilettim amacım bu zulmü ve bu cesur duruşu herkesin görmesini sağlamaktı. Bu gazetede emeği olan herkese teşekkürler.”

HABER: NURDAN TOPRAK

***

İlgili haberi okumak için tıklayınız:

Vicdanları sızlatan tutukluluk: Alzheimer, kalp ve bel fıtığı hastası...

Etiketler: tahliye, fatma bektaş
Okunma Sayısı: 7008
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı