"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vicdanları susmadı: Mağduriyetlere onlar da itiraz etti

28 Mayıs 2017, Pazar 00:05
15 Temmuz sonrası yaşanan hukuksuzluk ve mağduriyetlere ‘yandaş medya’ yazarları da tepki göstermeye başladı.

‘Yandaş medya’ yazarları da, 15 Temmuz sonrası yaşanan hukuksuzluklar, yaşanan mağduriyetler ve suiistimallere dikkat çeken yazılar yamaya başladı. Akit yazarı Latif Erdoğan yazısında “Bu durumun bir müddet sonra toplum vicdanında mağduriyet algısına dönüşmeyeceğini ise hiç kimse garanti edemez” derken, Habertürk Gazetesi yazarı Sevilay Yılman “Bu işin cılkı çıktı” diyor ve Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ise “Kurunun yanındaki yaşlar arttıkça, yaş olan çoğaldıkça kuru da yanmıyor. Dolayısıyla “kuru” ile yapılan hesaplaşmanın imkânları da, meşruiyet zemini de daralıyor” ifadelerini kullanıyor. 

Toplum vicdanında mağduriyet algısına dönüşür

Akit yazarı Latif Erdoğan, son dönemde Gülen Hareketi’yle bağlantılı suçlamasıyla yaşanan tutuklamalara tepki gösterdi. Bugünkü yazısında konuya dikkat çeken Erdoğan, “Bu durumun bir müddet sonra toplum vicdanında mağduriyet algısına dönüşmeyeceğini ise hiç kimse garanti edemez” diye yazdı. Cemaat operasyonlarında ‘birinci ve ikinci derecelerdeki’ kişilere yönelinmesi gerektiğini söyleyen Latif Erdoğan, “Diğerlerinin yargılanmaları ya tutuksuz devam etmeli ya da meslekten ihraç, görevini sonlandırma, mal varlığına el koyma gibi uygulanan müeyyidelerle yetinilmelidir” dedi.

İşin cılkı çıktı

Habertürk Gazetesi yazarı Sevilay Yılman ise “Bu işin cılkı çıktı, farkında mısınız?” dediği 27 Mayıs 2017 tarihi yazısında, şu ifadeleri paylaşıyor: “Anlayacağınız değerli okurlarım... Vaktinde FETÖ’den korkusu nedeniyle onlara eğilip bükülen bazı işadamları, şimdi de devletin korkusundan kendisine şantaj yapana eğilip bükülüyor. Zor iş vesselam. Ve inanın bu işin içinden nasıl çıkılır ben de bilmiyorum, ama bildiğim tek bir şey var, bu devleti yönetenlerin acilen bu konuda bir çözüm üretmesidir. ...Yoksa zaten cılkı çıkmış durumda olan bu iş, iyice şirazesinden çıkar ve sonunda FETÖ örgütüyle mücadele ayağına ortaya çıkan alçak, müptezel beleşçi çetelerle uğraşmak zorunda kalırız. Anlatabildim mi?”

“Ye kürküm ye” tahliyeleri

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da, Sözcü muhabiri Gökmen Ulu ile Sozcu.com.tr Haber Müdürü Mediha Olgun’un “FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi. “FETÖ’nün 30 dâvâ açtığı Sözcü Gazetesi patronu ve gözaltına alınan çalışanları FETÖ’cülükten içeri alınabiliyorsa, bu ülkede kim FETÖ’cü suçlamasıyla karşı karşıya kaldığında ‘Yanlış yapıldığını, FETÖ’cü olmadığını’ ispat etmekte başarılı olabilir?” diyen Karaca, “Unutulmamalı: Kurunun yanındaki yaşlar arttıkça, yaş olan çoğaldıkça kuru da yanmıyor. Dolayısıyla “kuru” ile yapılan hesaplaşmanın imkânları da, meşrûiyet zemini de daralıyor” diye yazdı.

Etiketler: ohal, khk
Okunma Sayısı: 15900
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Duacı

    28.5.2017 12:17:53

    “Diğerlerinin yargılanmaları ya tutuksuz devam etmeli ya da meslekten ihraç, görevini sonlandırma, mal varlığına el koyma gibi uygulanan müeyyidelerle yetinilmelidir” Suçu olmayan insanlara reva görülen adalet anlayışı... Gerçekten çok yazık... Bu söylemler 'tutuklanmasın ama hiçbir yerde tutunamayıp perişan olsunlar, öz vatanlarında sürgün olsunlar' demenin başka bir yolu... Böyle düşünen yalnızca ben miyim bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla daha kat etmemiz gereken çok yol var... Rabbim sonumuzu hayretsin...

  • Yusuf ATMACA

    28.5.2017 11:54:17

    L.erdoğan mağduriyetlere üzülmez. Bilakis sevinir. Onun derdi oy kaybına neden olabileceği.

  • Fatih

    28.5.2017 05:49:25

    Samimiyetsiz ve tamamen geçti bor un pazarı nevinden açıklamalar, psikolojisi bozulmuş insanlar, çocuk ve kadınlar. Malı mülkü elinden alınmış kişiler, vebal çok büyük ve zamanı geçmiş bu açıklamalar sizlerin vicdanını rahatlatmaya yetmez.

  • Yusuf ATMACA

    28.5.2017 05:06:23

    Latifin derdi mağduriyet değil. Akpartinin oy kaybına neden olabileceği Rabbim senden başka dayanak istemem.

  • Abdullah Çelik

    28.5.2017 04:43:39

    Hem madem bir zalim ve vicdansız bir adam, birisini yere atıp ayağıyla onun başını kat’î ezecek bir surette davransa, o yerdeki adam eğer o vahşî zalimin ayağını öpse, o zillet vasıtasıyla kalbi başından evvel ezilir, ruhu cesedinden evvel ölür. Hem başı gider, hem izzet ve haysiyeti mahvolur. Hem o canavar, vicdansız zalime karşı zaaf göstermekle, kendisini ezdirmeye teşcî eder. Eğer ayağı altındaki mazlum adam, o zalimin yüzüne tükürse, kalbini ve ruhunu kurtarır, cesedi bir şehid-i mazlum olur. Evet, tükürün zalimlerin hayâsız yüzlerine!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı