"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Die Welt Gazetesi’nin Türkiye muhabiri tutuklandı

27 Şubat 2017, Pazartesi 22:53
Alman Die Welt Gazetesi’nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

4 Şubat'ta gözaltına alınan Deniz Yücel, bugün İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Yücel, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz'a yaklaşık 3,5 saat ifade verdi. Sorgunun tamamlanmasının ardından Deniz Yücel, "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

RÖPORTAJ VE HABERLERİ SORULDU

Deniz Yücel'e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye'nin Kuzey Irak ve Musul politikasına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel'e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da soruldu. Yücel avukatlarıyla birlikte ifadesini vermek üzere Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği önünde bekliyor. Deniz Yücel ifade verdiği sırada gazeteci arkadaşları ve CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da destek için adliyeye geldi.

DHA

Okunma Sayısı: 1600
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kudsi

    28.2.2017 07:48:24

    Almanca bilenler "Welt" gazetesinde Deniz Yücel'in yazılarını okusunlar. Adam Türkiye aleyhinde tek taraflı zehir zemberek yazılar yazıyor. Böyle yazılar yüzünden biz Almanya'da ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Onun için haksız yere tutuklandığına inanmıyorum açıkçası. İsnat edilen suçları teyit etmek için yazdığı makaleleri okyup analiz etmek yeterli.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı