"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vize için 72 şarttan 7’si yerine getirilemedi

01 Mart 2017, Çarşamba 15:57
Ankara ile Brüksel’in üzerinde anlaştığı, mülteci krizi odaklı, 18 Mart mutabakatının üzerinden neredeyse bir yıl geçerken uygulamada her iki taraf açısından da sıkıntı yaşanıyor.

Hürriyet’ten Güven Özalp'in ulaştığı, Avrupa Birliği Komisyonu’nun yarın yayımlayacağı, beşinci değerlendirme raporunda, ‘mutabakatın zorlu koşullara rağmen somut sonuçlar doğurmayı sürdürdüğü’ vurgusuna yer veriliyor. Somut tek sonuç olarak Ege’deki mülteci geçişlerin düşmesi göze çarparken Türkiye’nin vize muafiyeti konusunda karşılaması gereken 72 kriterden 7’sini karşılamadığı tespiti yineleniyor. Aralık 2016’daki raporda da aynı tespit yapılmıştı. Terörle mücadele yasasında değişiklik şu aşamada Türkiye açısından karşılanması en zor şart olmayı sürdürürken AB, kriterler arasında yer alan, biyometrik pasaportlara ilişkin 2017’nin ikinci çeyreğinde gelişme bekliyor.  

Okunma Sayısı: 1614
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    1.3.2017 18:15:37

    Gürcistan Devletini tebrik ediyorum. AB Vize serbestisini kolayca aldi cok BÜYÜK VE BECERIKLI VE BASIRETLI SIYASETCILERI VARMIS! Aldiklari maas onlara HELAL olsun. Vatandaslarina hizmette cok BÜYÜK ADIM ATTILAR COK BASARILI OLDULAR. Gürcistan bu konuda komsu devletlere acik ara FARK ATTI. Findik ve Cay üretiminde Türkiye yi gecmek üzereler. Cok calisiyorlar cok!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı