"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vize serbestisi için 7 kriter

08 Aralık 2017, Cuma 16:30
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, “Hepimiz aynı coğrafyada benzer sorunlarla yüzleşiyoruz. Bu nedenle işbirliği yapmalı ve yakınlaşma sorumluluğu göstermeliyiz” dedi.

Avramopoulos, AB Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği Brüksel programı kapsamında Türk basın mensuplarıyla buluştu.Vize serbestisi konusunda Türkiye ve AB’nin çok yakın çalıştığına dikkati çeken Avramopoulos, “AB Komisyonu olarak Türkiye’nin kalan kriterlerle ilgili hazırladığı yol haritasını almayı bekliyoruz” dedi. Avramopoulos, vize serbestisi konusunda yaşanan tıkanmanın aşılması için kalan 7 kriterin çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi. Bu konuları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ifade eden Avramopoulos, yakın zamanda olumlu gelişmeler beklediğini söyledi. Vize serbestisi konusunda sadece AB Komisyonu’nun onayının yeterli olmadığını anımsatan Avramopoulos, “Vize serbestisinin yürürlüğe girmesi için AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu da buna onay vermeli ama ben olumlu bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’de bu vize serbestisi sürecini tamamlayabilecek siyasi irade mevcut durumda” diye konuştu.

Etiketler: ab, vize serbestisi
Okunma Sayısı: 2005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı