"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yakılan Kur'an kursunu görünce gözyaşlarını tutamadı

20 Ekim 2014, Pazartesi 15:42
Gül: Bediüzzaman'ın isminin olduğu bir yerin ve karşısındaki Kuran kursunun böyle hunharca, hiçbir kitapta, dinde, ideolojide olmayan bir şekilde yakılması, molotofkokteyli atılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi.

İl Yerel Yönetimler Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Abdülhamit Gül, yaşanan olaylarda zarar gören esnafları ziyaret etti.

Gül, AK Parti il teşkilatını ziyaretinin ardından gösteriler sırasında yakılan Değerler Kuran Kursu ve inşaatı devam eden Bediüzzaman Said-i Nursi Külliyesi'ne geçti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile Kuran kursunu gezen Gül, burada gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 

Gül, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda Van Müftüsü Nimetullah Arvas'tan bilgi aldı. Bediüzzaman Said-i Nursi Külliyesi inşaatını da gezen Gül, burada meydana gelen zarar hakkında bilgilendirildi. 

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, külliyeyle bir eğitim yuvasının inşa edilmek istendiğini ancak saldırıların ardından meydana gelen zararın 6 milyon lira olduğunu bildirdi.

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin bölgenin yetiştirdiği önemli İslam alimlerinden biri olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Kendisi de Kürt, 'Said-i Kürdi' olarak risaleleri yazan bir bilim adamı. Zamanın müceddidi ve çağımıza hala ışık tutan bir alim. Bediüzzaman'ın isminin olduğu bir yerin ve karşısındaki Kuran kursunun böyle hunharca, hiçbir kitapta, dinde, ideolojide olmayan bir şekilde yakılması, molotofkokteyli atılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi. Telin ediyor, lanetliyoruz. Bu Bediüzzaman Said-i Nursi'nin mirasına, Kürtlere, bu bölgenin bütün şahsiyetlerine, insanlığa hakarettir. CHP'nin tek parti zamanında Kuran kurslarını ahıra çevirdiğini biliyoruz. Maalesef Kürtlerin CHP'si olmaya yönelik böyle bir arzu içine girdiği görülen HDP'nin sokak çağrıları üzerine, Kuran kurslarının molotoflarla yakılması, başta Kürt halkımız olmak üzere hiçbir vatandaşımızın kabul edebileceği bir şey değil. Şiddetle lanetliyoruz. Bu olaya karışanların hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

Abdülhamit Gül, Bediüzzaman Külliyesi heyetinin uğradığı zararların en kısa zamanda telafi edileceğini, devletin ve hükümetin bu yapılanların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağını vurguladı.

Okunma Sayısı: 1349
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı