"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı üzerinde müthiş bir baskı var

25 Nisan 2018, Çarşamba 19:43
Yargı üzerinde ciddi bir baskı olduğunu söyleyen Hak ve Adalet Platformu üyesi Prof. Dr. Cihangir İslam, muhalefetin hükümeti genel bir affa zorlaması gerektiğini ifade etti.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’ya konuşan KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Cihangir İslam, OHAL mağdurlarını da ihtiva eden bir genel af beklediğini belirtti. “Bir takım suçluların aramızda gezmesi, masumların içeride yatmasından iyidir” diyen İslam şunları kaydetti; “İlk önce yargının yakasından icranın düşmesi lâzım, yargıyı özgür bırakması lâzım. Yargının da direnmesi lâzım. İstedikleri kararı vermeyen hâkimlerin veya istedikleri suçlamayı yapmayan savcıların başına neler geldiğini her gün basından öğreniyoruz. Yargı üzerinde müthiş bir baskı var, böyle yargı olmaz. Bunları sürüncemede tutmak adeta bir siyaset haline gelmiştir. Ortada şuanda biz siyasî bir dâvâ gö- rüyoruz. 

Yani suçlamalar siyasî. Adam diyor ki, teröristsin, ya teröristsek neye dayanarak bunu söylüyorsun. Bildiri imzaladın yada öyle bir duyum aldık diyorlar. İstihbarat raporu delil olmaz. Adamın veya o insanın, o vatandaşın bir suçu işlemesi ve bunun delil olarak mahkemeye getirilmesi lâzım.

‘Bir cemaatin üyesi olmak suç değildir’

Ama bugün içeri atılan veya ceza yiyen insanların hepimiz biliyoruz ki doğru dürüst bir soruşturmadan geçmemiş, kanıtları yeterli olmayan, çok kökten itiraz edilebilecek mahkeme kararlarıyla içeride yattıklarını görüyoruz. Bir cemaatin üyesi olmak suç değildir. Sen o yapıyı daha önceden kanıtlara dayalı suç olarak göstermediysen bunu ispat etmediysen suç değildir. Sen bankayı açık bırakmışsın, gazeteyi açık bırakmışsın ondan sonra da benim talimatımı neden dinlemediler ben o bankaya yaklaşmayın dedim diyorsun. Sen kanun değilsin, sen anayasa değilsin, senin de üzerinde yasalar var, anayasa var. İnsanlar serbest bırakılmalı ancak suçu sabit olanlar tutuklanmalı. Kürekle attılar nasılsa biz sonra ayıklayıp masumları dışarı atarız dediler. Şimdi durum ne hale geldi, bir kişiyi tahliye eden hakime FETÖ’cü damgası vuruluyor. Muhalefetin de hükümeti genel affa zorlaması lâzım.” 

Etiketler: adalet, hukuk, cihangir islam
Okunma Sayısı: 4893
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah

    26.4.2018 06:58:50

    Örneğin lise öğrencisini tutuklamaya sevk etmeyen Konya savcısı Recep Altun Zonduldak’ a , Dijitürk aleyhine karar veren Mersin Hakimi Mustafa Çolaker,Çorum a sürgün edildi. Tutuklama taleplerini ret eden Ankara 1,2,3, sulh ceza hakimleri Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Orhan Yalmancı, 2. Sulh Ceza Hakimi Seyhan Aksar ile 3. Sulh Ceza Hakimi Hasan Çavaç, Aynı şekilde 6545 sayılı Sulh ceza hakimliği yasasını Anayasa Mahkemesine götüren Eskişehir 1 Sulh ceza hakimi Kemal Karanfil önce Zonguldak’ a, ardından Şanlıurfa ya atanıp yetkileri ellerinden alındı. 3- 15 Temmuz 2016 sonrası 4.500 den fazla hakim ve savcı meslekten ihraç edilmiş, tutuklanmış ve haklarında silahlı terör örgütü üyeliğinden kamu davası açılmıştır. 4- “ Bylock yeterli delil değil” diye karar veren Gaziantep ve Antalya istinaf hakimlerinin, hem yetkileri ellerinden alınmış, hem de sürgün edilmişlerdir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı