"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargının iki kez iptal ettiği konuda yeniden karar alındı

30 Ocak 2015, Cuma 17:27
Antalya'da Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplanıp, yargının daha önce iki kez iptal ettiği konu hakkında karar aldı.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nde 7 maddelik gündemle olağanüstü toplanan meclisin, üç maddenin yargının daha önce iki kez iptal ettiği konuyla ilgili olması dikkat çekti. Karara bağlanan maddeler; mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, kullanımı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Kızıltoprak'taki spor alanıyla ilgili oldu. Antalya İdare Mahkemesi daha önce iki kez iptal etmesine rağmen belediye meclisi 100. Yıl Kızıltoprak Spor Kompleksi'nin de bulunduğu 183 bin metrekarelik alanın 30 bin metrekarelik bölümünü ticari alana dönüştüren karar aldı. Karar CHP'nin itirazına karşın AK Parti ve MHP gruplarının olumlu oy kullanmasıyla kabul edildi. Karara göre 183 bin metrekare büyüklüğe sahip Kızıltoprak'taki alanın 145 bin metrekare alan üzerindeki spor tesislerinin dışında kalan 30 bin metrekarelik bölümüne otopark, konaklama, büfe, lokanta, pastane, çayhane gibi ticari üniteler yapılabilecek. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine alınan kararla ilgili Meclise bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yargı iptal etmesine karşın Vakıfların buranın ticari alana çevrilmesi talebinin ısrarla devam ettiğini söyledi. Türel, bu talep yerine getirilirse, Antalya'nın ihtiyaç duyduğu ve 20 milyon liralık bütçesi hazır olan olimpik yüzme havuzunun da bölgeye yapılabileceğini ileri sürdü. Meclis üyeleri bölgede yeniden 25 bin ölçekli imar planı yapılmasına ihtiyaç olmadığına ilişkin maddede ortak karar alırken, ticari alanın önünü açan bin ve 5 bin ölçekli imar planlarındaki değişiklik talebine CHP grubu itiraz etti. Bu iki madde AK Parti ve MHP gruplarının kabul etmesi sonucu, oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu. 

DENETİM KOMİSYONUNA ÜYE SEÇİLDİ

Olağanüstü meclis toplantısında 5 kişilik denetim komisyonuna üye seçimi de yapıldı. Komisyonun 3 üyesi AK Parti'den birer üye de muhalefet partileri CHP ve MHP'den seçildi. Mecliste grubu bulanan partilerin ortak hareket etmesi sonucu belirlenen komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu: Mustafa Eroğlu, Halit Çilengir, Mesut Kocagöz (AKP), Sıtkı Soydal (CHP), Mehmet Cengiz Büyükgebiz (MHP).

Okunma Sayısı: 724
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı