"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıtay Başkanı Cirit: Devletin başıyla olmaktan onur duyarız

25 Mayıs 2016, Çarşamba 15:38
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki günlük Rize ziyaretine yüksek yargı üyelerinin de katılmasına yönelik eleştirileri anlamadığını söyleyip ‘devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyduğunu' söyledi.

Diken'in haberine göre, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararına "Uymuyorum, saygı da duymuyorum" diyerek yargıya müdahalelerinin son örneğini veren Erdoğan'ın Rize ziyaretine, Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay üyeleri de katılmıştı.

Heyetin Erdoğan'la çay topladığı görülen fotoğraflar makamından ‘tarafsızlık' ilkesini kaldıran cumhurbaşkanıyla yakın görüntüler veren yargı üyelerinin eleştirilmesine neden olmuştu.

‘BUNA İŞTİRAK ETMEMİZ KADAR DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ'

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine eleştirileri anlamadığını söyledi. Cirit, "Ben onu anlayamadım neden eleştiri konusu oldu. Devlet oradaydı. Türkler, Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, meclis başkanının, milli güvenlik sekreterinin katılmış olduğu, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir çay toplantısının yapılmış olması ve buna iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz" diye konuştu.

Cirit sözlerini "Biz devletin başkanıyla, devletin başıyla bir arada olmaktan onur duyarız" diye noktaladı.

 

Okunma Sayısı: 2495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı