"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıtay Başkanı, Türk yargısını eleştirdi

23 Şubat 2018, Cuma 21:53
Afyonkarahisar’daki bir toplantıda konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye yargısının ideal bir yargıya göre eksiklikleri ve yapısal bazı sorunları olduğunu söyledi

Cirit, “Bugün itibariyle geriye dönüp Türk yargısına bakıldığında iyi bir hukuk eğitimi konusunda sıkıntılarımız vardır. Biz mezun olduğumuzda ülkede iki tane hukuk fakültesi vardı. Şimdi ise 85 hukuk fakültesi var. Ama 85 tane hukuk hocası yok. Hukuk ceza profesörü yok. Ceza öğretim görevlisi yok. Hukuk eğitiminde bazı sıkıntılarımız var. Ezbere dayanan, sorgulamayan, muhakeme gücünü geliştirmeyen ve analitik düşünmeyen bir temel eğitim sistemi üzerine iyi bir hukuk sistemi inşa etmemiz oldukça zor.” dedi.

Okunma Sayısı: 4122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    23.2.2018 22:41:05

    Sn.Bşk.YARGI kaldımı.HAK-HUKUK-BAĞIMSIZ YARGI DİNAMİTLENMİŞ halde.DENİZ YÜCEL hadisesi taze.Sadece buna bakın nerede dip olmuşuz anlayın.SİYASİLERİN BASKISINA KARŞI KOYAMIYAN HAK-HUKUK-ADALET adamı olamaaaaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı