"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil emekliye ayrılıyor

14 Mayıs 2015, Perşembe 20:11
Görev süresi 21 Mayıs'ta dolacak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil emekliye ayrılacak.

Başsavcılıktaki 4 yıllık görev süresi gelecek Perşembe günü sona erecek Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil için Yargıtay konferans salonunda basına kapalı tören yapıldı. 

Yaş haddinden emekli olması için 2 yılı daha görev yapması gereken Erbil'in, Başsavcılık süresinin dolması nedeniyle kendi isteğiyle emekliye ayrıldığı öğrenildi.

Erbil'in yerine seçim yapılmıştı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in görev süresinin dolması nedeniyle boşalan Başsavcılık için 28 Nisan'da seçim yapılmıştı. 

Yargıtay Genel Kurulundaki seçim sonucunda belirlenen 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca, 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan, 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu, 10. Ceza Dairesi Üyesi Hüsnü Uğurlu ve 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol'un isimleri sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Erdoğan, adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek.

AA

Okunma Sayısı: 760
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı