"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıya güven yüzde 20'lerin altına düştü

06 Kasım 2014, Perşembe 15:20
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, "Türkiye’de maalesef yargıya güven önceleri yüzde 60-70’lerdeyken şimdilerde yüzde 20’lerin altına düşmüştür." dedi.

Danıştay ve Yargıtay’daki yeni daire ve üye sayısının artırılmasıyla yargının hızlanacağını dile getiren Gül, İsrail askerinin Mescid'i Aksa'ya girmesini de lanetlediklerini söyledi. 

Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarınki Bursa programı hakkında bilgi veren Abdülhamit Gül, İsrail askerlerinin Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırıyı değerlendirdi. Gül, şunları kaydetti: "Tüm dünyayı ve özellikle İslam alemini ve Müslüman olmaktan ziyade kalbinde insanlık besleyen herkesi üzen Mescidi Aksa’daki yaşanan hadiseleri hepimiz gördük. 1967’den beri Mescidi Aksa’ya, uzun yıllar sonra tekrar postallarıyla İsrail askerleri girerek, Müslümanların kutsalına, dolayısıyla insanlık değerine bir saldırıda daha bulunmuştur. İsrail terör yönetimi anlayışı bunu Mavi Marmara’da da 10 Türk vatandaşını şehit ederek tüm dünyanın gözleri önünde göstermiştir. İki gün önce uluslararası mahkemede İsrail, terör suçlusu ilan edilmiştir. Dün yapılan bu vahşice saldırıyla birlikte de Kudüs’ün binlerce yıllık geleneksel barış şehri olma özelliğine de suikastta bulunmuştur."

"TERÖR DEVLETİ BU TÜR UYGULAMALARINA SON VERMELİ"

Kudüs’ün, tüm Müslümanların barış içerisinde yaşaması gereken bir şehir olduğuna dikkat çeken Gül, şöyle devam etti: "Osmanlı, yüzyıllarca orayı Hristiyanların da Yahudilerin de Müslümanların da barış içerisinde, bir arada yaşadığı bir şehir inşa etmiştir, korumuştur. Ama bugün maalasef İsrail politikaları Ortadoğu’nun bu tür adımlarıyla zaten yine çıban başı olmaya devam ediyor. Mihrabın tahrip edilmesi, Kur’an-ı Kerim'in yerlere atılarak çiğnenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. İsrail’in yaptığı bu vahşeti bir kez daha telin ediyoruz, lanetliyoruz. Orası Müslümanların ilk kıblesidir ve Peygamber Efendimiz'in (sas) miraca yükseldiği yerdir. Burada İslam düşmanlığı yaparak, insanlığın ortak değerleri olan din özgürlüğüne, kutsallara saldırıda bulunmak insanlıkla bağdaşmaz. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu olayın da İsrail’in tüm dünyadaki vicdan sahibi, kamuoyu, uluslararası toplumdan gereken tepkiyi görür. Dün Başbakanımız da sağduyu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Orada çok aşırı Yahudilerle birlikte İsrail askerlerinin girerek mabedi tahrip etmeleri asla kabul edilebilir bir şey değil. Burada temel felsefe; hangi inanca, ırka sahip olursa olsun herkesin özgürce kutsalını, ibadetini yapması lazım. Ama maalesef İsrail terör devletini ve İslam aleyhtarlığını sürdürüyor. Bu üzüntümüzü buradan paylaşıyorum. İsrail’in bu uygulamalarına son vermesini umarız. Tüm dünya görür."

"YARGIYA GÜVEN YÜZDE 20’YE DÜŞTÜ, YENİ ÜYELERLE İŞLER HIZLANACAK"

Önümüzdeki günlerde yargı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Gül, şunları söyledi: "Son yaşadığımız olaylarla birlikte kamu düzenini suiistimal ederek, tahrip etmek isteyenlere yönelik ihtiyaç duyulan tedbirler, ötekinin demokratik özgürlüğünü, yasaklamaya dönük eylemleri ortadan kaldırmaya yönelik bir yasa çalışması var. Hem yargıda bekleyen dosyaların bir an evvel sona ermesi amacıyla Yargıtay ve Danıştay’da üye sayılarını artırarak daire sayısını artırarak daha hızlı, etkin bir yargı sistemine ulaşmak için önemli bir adım olacağına inanıyoruz. Türkiye’de maalesef yargıya güven önceleri yüzde 60-70’lerdeyken şimdilerde yüzde 20’lerin altına düşmüştür. Bu, yargı camiasını başta ve tüm milletimizi üzen bir durumdur. Umarız bu tür yasal çalışmalarla hakim ve savcılarımızın uygulamalarıyla yargı Türkiye’de hak ettiği yeri bulur."

Okunma Sayısı: 1295
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı